ActualitatePolitica si administratie

Telemedicina atrage tot mai multe primării hunedorene în Asociația Salvital

Adriana Năstase

Consiliul Județean Hunedoara a găzduit Adunarea Generală a Asociației Salvital Hunedoara, organism din care fac parte
CJ Hunedoara și peste 40 de primării din județ.

Proiect pilot
„Conducerea Asociației a prezentant realizările de anul trecut și planurile de viitor, iar membrii prezenți au aprobat, cu una­ni­mitate de voturi, proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței. Președintele Salvital, Petru Mărginean, a vorbit despre proiectul pilot de Telemedicină și Teleconsultații, derulat în premieră națională în județul Hunedoara, despre investigațiile medicale realizate în majoritatea comunelor și orașelor din județ, dar și despre planurile de viitor ale Asociației Salvital. De asemenea, dr. Ioan Demeter, reprezentant al comitetului director al Aso­ciației, a prezentat o serie de concluzii legate de starea de sănătate a locuitorilor județului, care se confruntă atât cu lipsa medicilor de familiei în anumite zone, dar și cu probleme de sănătate de care nici măcar nu știu. De asemenea, medicul a prezentat impactul pe care îl au bolile cardio-vasculare asupra stării de sănătate a populației din județul Hunedoara, acestea reprezentând 64 la sută dintre cauzele de deces”, a spus Costel Avram (foto), administratorul public al județului.
Costel Avram a mulțumit, în nume per­sonal și în numele președintelui Laurențiu Nistor, conducerii Salvital și paramedicilor pentru activitatea desfășurată până în prezent și pentru participarea la acțiunea umanitară derulată de CJ Hunedoara în vama Isaccea, județul Tulcea, de ajutorare a refugiaților sosiți din Ucraina.
Asociația Salvital funcționează de 17 ani în județul Hunedoara și, în prezent, derulează proiecte de interes județean și lucrează la extinderea portofoliului de servicii de medicină preventivă și prespitalicească.
Datorită proiectului de telemedicină, tot mai multe primării din jdueț se reînscriu în Asociația Salvital.

2 comentarii la „Telemedicina atrage tot mai multe primării hunedorene în Asociația Salvital

  • De ce nu si vede el de ingineria lui, am inteles ca este inginer constructor M.P., nu trebuie omul sa se bage in medicina,e mai banoasa si nu face nimica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.