Actualitate

Escroci prinși la Hațeg

Cel care coordona gruparea se afla în penitenciar. Escrocii au reușit să facă două victime în Țara Hațegului, după ce individul le-a convins că ru­dele lor au fost implicate în accidente rutiere.
Pușcăriașul l-a sunat pe un bărbat care se afla în Hațeg și i-a spus să meargă la o bătrână păcălită să ia de la ea niște bani. Femeii i se spusese că va veni la ea un medic de la spitalul unde este tratat un nepot de-al ei care suferise un accident rutier. Bătrâna, când a auzit că nepotul a avut accident, a început să tremure și i-a dat omului suma de 7.000 de lei.
Păcălită a doua oară
Femeia a mai fost păcălită cu suma de 3.000 de lei, după ce pușcăriașul a convins-o că mai este nevoie de acești bani pentru salvarea nepotului. ”În cursul lunii august a anului 2021, suspectul Buzar Dușco, deși se află încarcerat la Penitenciarul, i-a solicitat prietenia pe rețeaua de socializare Facebook, inculpatului. După ce i-a fost acceptată prietenia de către acesta din urmă, suspectul Buzar Dușco a început să-i trimită mai multe mesaje, în care îl întreba dacă dorește să facă bani. Ulterior, în urma discuțiilor telefonice purtate, pușcăriașul și in­culpatul au luat hotărârea infracțională de a comite fapte antisociale, res­pec­tiv infracțiuni de înșelăciune pe te­ri­toriul României, folosind metoda „Acci­dentul”, în ciuda faptului că cel dintâi se afla încarcerat. Ca mod de operare, Buzar Dușco, împreună cu alți colegi de celulă, con­tactau telefonic per­soane vulnerabile, în special vârstnici, iar în ciuda cre­dibilității acestora le ex­puneau povești false, cu pre­pon­de­rența povești legate de accidente de circulație în care erau implicați mem­brii familiei”, se mai arată în dosar. In­dividul a fost prins de polițiști înainte de a reuși să fugă din Hațeg, astfel că victima și-a recuperat banii. Reci­di­vistul a fost condamnat de Judecătoria Hațeg la 1 an de închisoare cu ex­e­cu­tare pentru înșelăciune. Cel care coor­do­na rețeaua este judecat într-un alt dosar pentru aceleași fapte. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.