Telecabina de pe Dealul Cetăţii şomează, politicienii se ceartă

23 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva ”şomează” de două săptămâni, după ce o altă piesă s-a defectat. Anul acesta a fost unul negru pentru ascensorul de pe Cetate, de mai multe ori oprindu-se cu turiştii în el, dar s-a şi defectat în repetate rânduri. Asta, după 13 ani de la punerea telecabinei în funcţiune.

Acuzat că nu a cerut bani pentru reparaţii
Consilierul local PSRo Răzvan Mareş a cerut, în şedinţa de ieri a CL Deva, demisia directorului Serviciului de Administrare Cetate, Cristian Răcăşan, motivul fiind defectarea repetată a telecabinei.
„Nu noi am dat oamenii afară (n.r.-de la Serviciul Cetate), iar acum nu mai aveţi cu cine lucra. De aceea, trebuie să vă cereţi scuze în mod public şi, de asemenea, vă cer să vă daţi demisia din această funcţie”, i-a spus Mareş directorului Răcăşan. Consilierul PSRo l-a acuzat pe Cristian Răcăşan că nu a solicitat bani de la consiliul local pentru reparaţiile telecabinei, lăsând lucrurile să degenereze şi să se ajungă ca ascensorul să nu poată să-şi facă treaba. Răcăşan se apără şi spune că el a cerut bani, dar nu i-au fost aprobaţi.
”Nu am nici un motiv să-mi dau demisia, doar că îmi cere asta Răzvan Mareş. El ar fi trebuit să se intereseze de banii Serviciului Cetate pe vremea când conducea primăria, nu acum”, a spus Cristian Răcăşan, directorul Serviciului de Administrare Cetate Deva.

Încasări record în august 2018
”Încă îi dau credit directorului Cristian Răcăşan. Trebuie să-i acordăm un interval de timp pentru a vedea dacă el face treabă”, a declarat primarul Florin Oancea despre scandalul telecabinei. Potrivit şefului acestui serviciu, în luna august a acestui an s-a înregistrat un record de încasări la telecabină, de 500.000 de lei. În iulie 2018 s-au încasat 400.000 de lei din vânzarea biletelor pentru ascensorul de pe Cetate. De două săptămâni, telecabina este însă oprită, defectându-se panoul de comandă. Cristian Răcăşan a afirmat că s-a stabilit ca o zi pe lună să se facă revizia telecabinei, iar în 8 octombrie a fost depistată această defecţiune la panoul de comandă. Piesa ”vinovată” a fost comandată, dar nu se ştie când ajunge la Deva. În aceste condiţii, primarul spune că este necesară achiziţionarea unei telecabine noi, de capacitate mai mare decât cea de acum.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Deva spune:

    De ani de zile sunt probleme cu telecabina!e nasol, tiganie ce se intampla, mai ales cu oameni si copii blocati in telecabina in mai multe randuri!
    Devenii, inceti, ca de obicei. Asa au facut si cu iesirea de pe A1 , care nu exista. Cu o cerere simpla la CFR se putea rezolva. Daca nu rezolva 2 pasaje suprateran si subteran, cred ca Florin Oancea va pierede primaria Deva. Florine, nu te uita la ce e mai ieftin.Aici nu esti la targ. Faci ceva durabil , mai bun, chiar daca costa!Rusine Florine, in ce situatie e Deva!fara gara noua, fara pasaje CFR , fara iesire si intrare directa A1, fara incinta 1 cetate finalizata, fara sala polivalenta mult promisa, fara proriu patinuar ,ci unul inchiriat, amarat, fara ca toate blocurile din oras sa fie izolate, fara sala de sport la cele 2 unitati scolare comasate:Liceu Auto+Sc.Gen.nr 3 din Dacia! Pe ce lume traim?visam de generatii intregi si nimic….de ce te.ai mai bagat Florine daca nu faci
    astea pt deveni?Lumea te simte, sunt probleme reale, nereZolvate.Fa ceva!Oamenii, devenii si hunedorenii sunt disperati.fa casa de cultura deva ca lumea, misca in front ca vine iarna Florine!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.10.2018

Ioan Ceteraş, locuitor din municipiul Hunedoara Pentru că pe numele lui a fost emis mandat de arestare europeană, fiind dat...

Bulina albă 24.10.2018

Mircea Ionuţ Popiţiu, din Deva, medic la Spitalul Judeţean Timişoara Pentru că a iniţiat o petiţie online pentru înfiinţarea unei...

Gura lumii, 24.10.2018

Vorbesc gurile rele că o directoare dintr-o primărie de municipiu merge zi de zi la uşa primarului, doar, doar, nu...

Închide