Telecabina de pe Dealul Cetăţii, din nou, în funcţiune

De astăzi, 12 ianuarie 2021, telecabina de pe Dealul Cetăţii din Deva va func­ţiona în regim normal pentru public.
Reamintim că telecabina transportă doar 4 persoane pe călătorie, pentru a fi res­pectate măsurile instituite la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului Covid.
Interiorul ascensorului va fi igienizat şi dez­infectat de mai multe ori pe zi. În tele­cabină au fost trasate marcaje pentru ca tu­riştii să respecte distanţarea fizică ne­ce­sară. Purtarea măştii de protecţie este de ase­menea obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei. Tarifele pentru călătoria cu telecabina rămân neschimbate, respec­tiv: adulţi – 20 lei ( o călătorie dus-întors), copii, elevi, studenţi, pensionari – 10 lei ( o că­lătorie dus-întors), pe baza actelor dove­ditoare: carnet elev/student vizat pe anul în curs, cupon de pensie, veteranii de război, per­soanele cu handicap cu însoţitor, copiii in­stituţionalizaţi şi copiii cu vârsta sub 3 ani (pe baza actelor doveditoare) au acces gratuit.
În această perioadă, turiştii vor putea vizita fortăreaţa medievală între orele 8:00-20:00. Ultimele curse ale telecabinei vor avea loc la ora 19:15 (urcare) şi 19:45 (co­bo­râre). Ascensorul a beneficiat şi de revizia tehnică şi este pregătită să transporte în siguranţă turiştii. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare