Teatrul Naţional din Sibiu vine la Deva

04 DSC_0002Oana Mihnea  

Începând cu luna martie a.c., iubitorii de teatru vor putea să participe la spectacole susţinute de actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.

Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a fost prezent ieri la Deva şi a vorbit despre colaborarea dintre instituţiile culturale ale celor două localităţi. Acesta consideră că este doar un început pentru Deva, care speră să fie de bun augur şi născător de idei noi. De asemenea, pentru o dezvoltare din punct de vedere cultural şi educaţional a municipiului, dar şi a zonelor învecinate, a sfătuit conducerea primăriei să se înarmeze cu răbdare şi să gestioneze lucrurile sănătos, astfel încât, să atragă oamenii spre teatru.
În speranţa de a transforma Deva într-un centru cultural de seamă, edilul municipiului şi-a exprimat mulţumirea faţă de colaborarea cu Sibiul, pentru că, progresiv, trebuie schimbate mentalităţi şi trebuie implicaţi şi tinerii în acest proces. Referitor la tineri, s-a pus în discuţie şi un posibil parteneriat cu liceele hunedorene, cu scopul de a-i educa în spiritul dobândirii de cunoştinţe solide despre tot ceea ce înseamnă cultură.
Spectacolele vor avea loc la Centrul Cultural „Drăgan Muntean“ Deva şi se vor desfăşura pe parcursul a patru luni, câte o reprezentaţie pe lună. Primul spectacol va avea loc în 4 martie a.c., cu piesa „Doamna de turtă dulce“. Preţurile biletelor vor fi modice, astfel încât să aibă acces la ele toate categoriile de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare