Politica si administratie

Teatrul din Deva are o nouã denumire

Sorina Popa

Ieri, consilierii judeţeni au aprobat noua denumire a instituţiei teatrale din municipiul Deva. Astfel, de azi, aceasta va purta numele de Teatrul de Artă Deva. Dar, cel mai important lucru este că vineri, teatrul îşi va deschide porţile, după mai bine de 20 de ani, cât s-a aflat în reparaţie capitală.
Investiţia este una importantă, iar devenii, şi nu numai ei, vor putea  să se bucure din nou, în condiţii de confort şi de calitate, în ce priveşte vizibilitatea şi sonorizarea, deosebite, de spectacolele care vor avea loc aici. Adică, de piese de teatru, spectacolele de revistă şi, de asemenea, de concerte de muzică clasică, uşoară sau populară. Şi, ca să dăm cezarului ce este al cezarului, trebuie să subliniem aici, meritul pe care-l are preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, în finalizarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare a teatrului. Practic, după ce teatrul devean a intrat sub „aripa” consiliului judeţean, într-un an de zile, el a fost redat circuitului cultural al judeţului.

În afară de manele
Cu toate astea, unii dintre aleşii judeţeni nu s-au putut abţine să nu glumească pe urma investiţiei de la teatru devean. „Sala teatrului este toată roşie. Mă bucur, deoarece culoarea partidului nostru este roşie. Probabil, cei care au lucrat la această investiţie şi-au lăsat sângele pe acolo”, a glumit consilierul PSD Ioan Ştaier. Preşedintele Mircea Ioan Moloţ i-a răspuns consilierului PSD că sala are şi alte culori, nu doar roşu, ci şi galben.
„Am propus ca noua denumire să fie Teatrul de Artă, deoarece în această sală poate fi pus în scenă orice gen de spectacol, în afară de manele, care cred eu, nu sunt artă. Sunt condiţii excelente pentru desfăşurarea activităţii aici. Iar foaierul instituţiei poate fi folosit pentru expoziţii”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean.

8 comentarii la „Teatrul din Deva are o nouã denumire

 • Şi, ca să dăm cezarului ce este al cezarului, trebuie să subliniem aici, meritul pe care-l are preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, în finalizarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare a teatrului……………. bai ma lesi?!?!?!?! putina subtilitate nu se poate?

 • bineanteles ca Molot si-a mai tras o jucarie, intreband in stanga si in dreapta de unde pot lua bilete mi s-a spus ca de fapt vineri,sambata si duminica teatrul se deschide doar ptr oficialitati,directori, nu ptr toti prostii. asa ca ….

 • Am apucat sa vad si asta! E de bine!
  Sa vedem acum ce mai e de „capul”,” asistatilor sociali” de la teatrul devean din ultimii…cammulti ani ,daca mai cunosc” meserie”?
  Sau teatru, se va numi doar cladirea in rest se vor muta acolo intrunirile politice sub cele doua culori, de rosu si galben?????

 • Dar de banii pompati de Primarioe atatia ani dece nu scrieti ??????? Ca nu mai vrea Molot? Dece nu-i dati si lui Muntean ce-i al lui Muntean? Tot sin aceeasi cauza???????

 • Stie deja toata lumea ca fituica voastra il pupa in *** pe Mircea Molot. Totusi, puteati fi putin mai subtili. Neamul asta are nevoie de lingai indiferent de epoca. Pam pam..

 • pt Tavi, asistat social esti TU, artistii de la Deva stiu actorie, muzica, balet. Problema este ca atunci cand se dadeau spectacole pe scena Casei de Cultura Deva, cu actorii teatrului devean , TU erai prea preocupat sa il asculti pe Guta, Sorinel Pustiu, si alti manelisti.
  ,,Opera de trei parale,, ,, Dineu cu prosti,, ,, Nu platim ,nu platim,, si multe alte spectacole ale acestor ,,asistati sociali,, cum le spui tu, iti spun ceva? Probabil nu, dar unde inteligenta nu e, nici Dumnezeu nu mai da degeaba. Poate ar fi bine sa te interesezi de istoria acestei institutii inainte de a deschide gura.Talentul nu se pierde.
  Am tinut si voi tine cu acesti ,,asistati sociali,, adica cu ACTORII, SOLISTII,INSTRUMENTISTII, BALERINII, TEHNICIENII pana la moarte si le doresc o revenire cat mai urgenta acolo unde le este locul, adica pe SCENA TEATRULUI DIN DEVA.

 • Madam Zoaie, de ce n-ai spus asta si atunci cand ziarul asta a scris despre Molot ca a fost informator al securitatii? Daca Molot a reusit – nu vorbim cu ce costuri – sa termine o treaba pe care altii s-au chinuit de peste 20 de ani s-o duca la capat, si ziarul a subliniat acest lucru, inseamna ca-l pupa in ***, asa cum elegant te exprimi matale? Si daca Mesagerul este o „fituica”, de ce dracului o citesti? Citeste cucoana (sau domnule, ca nu sunt sigur ca nu esti un barbat viteaz care se ascunde sub un nume de femeie!) alte publicatii.

 • Domnule „cineva”de la teatrul devean . Nu vreau sa ma balacaresc cu dumneata, eu ma bucur nespus de institutia pe care pina acum nu prea cred ca ati reprezentat-o cu cinte.Piesele respective nu le-am comentat, doar modul in care v-ati prezentat in ultimii 2o de ani, mai mult bolnavi si prin concedii medicale, deci asistati social.In acte piese ati avut, ca a trebuit cumva sa justificati salariile primite,dar reprezentatii, nu prea au fost. Asa ca problema e discutabila, sindicatul sa traiasca..!!!!!
  DAR EU STERG CU BURETELE ACEST EPISOD,SA VA VEDEM PE SCENA CIT MAI DES, SI VA PROMIT CA VOI FI SI EU PRINTRE SPECTATORI,IAR LA GUTA SA MERGI DUMNEATA !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura