Teatrul devean aduce o premieră pentru România

Teatrul de Artă din Deva promite o revenire în forţă în noua stagiune. Gongul va bate pentru spectacole de zile mari, iar noutăţile ce ţin de desfăşurarea lor nu vor lipsi nici ele.

Povestea coboară în stradă

Noul program artistic va cuprinde atât teatru de imagine, cât şi unul de comedie clasică, fiind aduse în scenă spectacole valoroase, montate de regizori importanţi. Ba mai mult, acestea au fost selecţionate la festivaluri  naţionale şi internaţionale. O noutate în acest sens ar fi premiera piesei  “Bărbierul din Sevilla”, de Giacomo Rossini (în 5 şi 7 octombrie, ora 20.00), care nu se va juca în stilul obişnuit, adică pe scenă, ci va fi coborâtă în stradă, acolo unde lumea o poate simţi şi mai aproape de suflet, fiind primul spectacol stradal, muzical, cu supramarionete din România. Supramarionetele vor reprezenta un punct de rezistenţă şi o noutate, mai ales prin dimensiunile lor impozante: 3,5 metri înălţime şi 20 de kilograme fiecare. “Publicul se formează în trei-cinci ani. Noi avem doar 1,5 ani de la deschidere şi deja avem rezultate. Dacă anul trecut, am avut o paletă largă de spectacole, anul acesta, toate producţiile vor fi semnate de mari regizori şi chiar mari actori”, a spus MC Ranin, directorul artistic al instituţiei culturale, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, la Deva. La rândul său, Nelu Ardelean, managerul teatrului, a apreciat că “sunt convins că maestrul Ranin a căutat să împace tot spectrul de spectatori din municipiul Deva şi nu numai. Doresc să le mulţumesc tuturor pentru colaborare şi spectatorilor, pentru aprecieri”, a spus acesta.

Din culise

Reprezentanţii instituţiei au scos la rampă şi un secret din ceea ce au premeditat pentru anotimpul estival: teatrul să fie scos în stradă, în pieţe, în parcuri, adică acolo unde totul se poate împleti cu realitatea. Nu în ultimul rând, o sală-studio dedicată unui public mai special este pe cale să prindă contur. „Aici, se va juca doar teatru contemporan, fiind totodată şi un nou concept, ce urmează să fie pus în practică. În sala mare, se va merge pe cel clasic”, a precizat regizorul şi actorul Mihai Panaitescu. Pe lângă toate acestea, din octombrie, site-ul teatrului va străluci mai bine, odată cu lansarea sa, ce va aduce şi posibilitatea achiziţionării biletelor în sistem online. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
INSEMEX Petroşani – prezent la Viena, la întâlnirea Autorităţilor de Stat Miniere Europene

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă - INSEMEX Petroşani a fost prezent la Viena, prin...

Candidaţii PDL pentru parlament în judeţul Hunedoara

Biroul Permanent Judeţean Hunedoara al PDL a desemnat candidaţii pe fiecare colegiu pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Candidaturile...

Vochiţoiu: Costel Avram prinde hoţii sau face show?

Inspectorii de la Corpul de control al SC Apa Serv Valea Jiului au făcut o verificare la firma din Petroşani...

Închide