ActualitateFlash

„Te voi găsi și în gură de șarpe”, a amenințat-o un pensionar pe o judecătoare

Alături de magistrat a fost ame­nințat și un executor judecătoresc, pensionarul considerându-i vinovați de faptul că este executat silit din cauza unui credit neachitat.

Nemulțumit că l-au executat silit
Deși mesajele repetate de ame­nințare trimise celor doi magistrați sunt în măsură să provoace oricărei per­soane o temere, pensionarul a scă­pat de pușcărie.
Primele scrisori de amenințare către judecător și executor aveau să fie trimise de bărbatul de 68 de ani, din Hunedoara, în decembrie 2017 și con­țineau mesaje de ameninţare la adresa acestora și a membrilor de familie, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, în scop de răzbunare. Până în luna august 2018, cei doi magistrați aveau să primească mai multe ase­me­nea scrisori, unele dintre acestea fiind direct predate organelor de poliție. Autorul era nemulțumit de faptul că ma­gistratul din cadrul Judecătoriei Hunedoara a admis cererea de execu­tare silită formulată de executor, în ve­derea recuperării unei creanţe de 3.690 de lei, în baza titlului executoriu reprezentat de un contract de credit. ”Persoana vătămată, judecător în ca­drul Judecătoriei Hunedoara, a primit la locul de muncă o scrisoare anonimă ce conţinea expresii jignitoare la adresa sa în legătură cu profesia pe care o exer­cită, fără ca aceasta să îi producă la acel moment o stare de temere. În 17.01.2018, persoana vătămată a pri­mit la locul de muncă o scrisoare si­milară ce conţinea de această dată ameninţări la adresa sa şi a membrilor săi de familie, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Scrisoarea are următorul conţinut: „Stimată nesimţită (…) judecător corupt şi cumpărat în­calcă legi şi eşti mânjită… Ce crezi că nu vei plăti. Ba da şi tu şi toţi ai tăi, te voi găsi şi în gaură de şarpe, nu te poţi ascunde şi vei plăti. Nu mă las până nu vei plăti pentru că încalci legile. Ce eşti tu, un nimeni? Te voi găsi. Tremură, ordinară”, se arată în dosar.

11 scrisori
Pensionarul acuzat de ultraj a con­tinuat șirul amenințărilor, iar restul scri­sorilor conțin amenințări și mai grave. ”Până trăiesc nu scăpaţi de mine. Eu nu mai am mult de trăit, dar ţie îţi doresc să crăpi cu toţi ai tăi. Blestem pe tine şi familiei tale. Sub acest înscris sunt cap­sate patru fotografii de mici di­men­siuni, reprezentând persoane bolnave, ce par a fi imagini de pe pachetele de ţigări”, se mai arată în dosar. Scrisori asemănătoare au ajuns și pe adresa exe­cutorului judecătoresc, iar anche­ta­torii au ajuns la suspect și l-au pus sub acuzare. Pensionarul a susținut că nu a scris nici una dintre scrisorile la care
s-a făcut trimitere în rechizitoriu, nu se consideră vinovat și nu îşi explică re­zul­tatul expertizelor grafice. Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Hunedoara iar bărbatul a scăpat de pușcărie. Instanța l-a condamnat la 9 luni de închisoare pentru cele două infracțiuni de ultraj, dar a apreciat că, raportat la data comiterii faptelor, împrejurările comiterii acestora, respectiv pe fondul reţinerii unor sume de bani din pensie, nu se impune o soluţie de condamnare și a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. (M. Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura