ActualitateFlash

Taximetriştii „pirat“ nu se dau bătuţi

02 pirat unu

Nicoleta Popa

Cu toate că amenda pentru transportul ilegal de persoane este foarte mare, de 25.000 de lei, taximetriştii „pirat” nu renunţă la practicarea acestei activităţi.
Potrivit unui bilanţ al Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, în anul trecut, oamenii legii au aplicat taximetriştilor „pirat” aproape 100 de amenzi, în valoare de 2.400.000 de lei, cele mai multe fiind date în Valea Jiului. Numai de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii rutieri au întocmit 20 de dosare penale pe numele mai multor persoane care efectuau transport de persoane în regim de taxi, fără a avea documente legale. Numai într-o lună, au fost aplicate amenzi cât într-un trimestru.

Puncte fixe de control
Recordul în domeniu îl deţine un hunedorean care a reuşit să acumuleze şapte amenzi, deoarece a transportat persoane fără să aibă şi acest drept.  Cei care nu îşi plătesc amenzile se aleg cu sechestru pe bunuri.
„În zonele din care taximetriştii «pirat» obişnuiesc să îşi racoleze clienţii, au fost amplasate puncte fixe de control ale Poliţiei Rutiere, care monitorizează traficul şi iau măsuri în cazul în care constată activităţi ilegale. În aceste zone, care coincid, de regulă, cu staţiile de transport în comun, poliţiştii discută cu călătorii, cărora le recomandă să evite serviciile taximetriştilor „pirat”, pentru a nu se expune unor riscuri legate de siguranţa transportului şi pentru a nu deveni complici cu aceştia”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura