Actualitate

Taxă pentru maşinile de mare tonaj în Deva

Nicolle Ebner

De la mijlocul lunii viitoare, autovehiculele de peste 3,5 tone nu vor mai putea circula pe străzile Devei, decât în baza unei autorizaţii de acces, ce se va elibera, contra cost, de către Primăria Deva.

Bani pentru reparat străzile

Decizia Consiliului Local Deva de introducere a unei „autorizaţii de acces tonaj” survine ca urmare a faptului că, circulaţia vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi materiale pe unele străzi ale municipiului afectează traficul rutier şi pietonal. Auvehiculele aflate în deplasare sau oprite unde le vine bine şoferilor pentru operaţiuni de încărcare sau descărcare, determină blocarea frecventă a circulaţiei şi poluarea excesivă a mediului. Pentru eliminarea unor astfel de neajunsuri, dar şi pentru protejarea infrastructurii rutiere de pe raza reşedinţei de judeţ, s-a ajuns la concluzia că trebuie instituită o serie de măsuri privind accesul autovehiculelor cu masa cuprinsă între 3,5 şi 40 de tone. „Autorizaţiile de acces tonaj” vor fi eliberate de la mijlocul lunii iunie, de către Primăria Deva, pe o perioadă de un an (formular tipizat pe fond albastru), pentru o lună (fond galben) şi pentru o zi (fond alb). Circulaţia în baza autorizaţiei eliberate de Primăria Deva se va face doar între orele 7.00 şi 23.00, iar aceasta trebuie expusă la vedere, în interiorul cabinei. Iată care sunt tarifele percepute pentru obţinerea autorizaţiei de „acces tonaj”, stabilite în funcţie de perioada solicitată şi greutatea maximă a autovehiculului:

Masa totală o zi/autovehicul, o lună/autovehicul, un an/autovehicul 3,5 t –7,5 t: 8 lei, 80 lei, 240 lei; 7,5 t – 16 t: 10 lei, 100 lei, 300 lei; 16 t – 26 t: 20 lei, 200 lei, 600 lei; 26 t– 40 t: 30 lei, 300 lei, 900 lei.

Amenzile stabilite de CL Deva pentru nerespectarea hotărârii adoptate ieri variază între 500 şi 2.000 de lei.

One thought on “Taxă pentru maşinile de mare tonaj în Deva

  • O fi legal sau ba? Normal asemenea vehicule circula frecvent pe drumurile nationale si nu numai in oras, deci trebuie sa plateasca rovinieta. Si daca primaria va prelua de la CNADNR si DN7 (str. Zarandului) atunci sa vezi distractie. Va trebui infiintat cate un punct de taxare cu program permanent la intrare si iesire din Deva!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura