Tavanul Teatrului de Artă Deva, distrus de umezeală

02 teatruNatalia Bumbac

Sala Reduta din incinta Teatrului de Artă Deva, destinată evenimentelor culturale şi inaugurată cu mare fast în 2014, după ce a fost restaurată, ar trebui din nou cosmetizată. Asta pentru că ploaia a pătruns prin tavanul sălii, problema plecând de la acoperişul defect, care, şi el a fost reparat anul trecut. Tavanul clădirii teatrului devean nu a fost afectat de umezeală doar în acest loc. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în holul de la intrarea în lojele sălii de spectacole, unde tencuiala a căzut deja pe o suprafaţă destul de extinsă. Dar şi pe scenă, unde, atunci când plouă afară, apa se adună într-o baltă pe pardoseală.
Lucrări de două milioane de euro
Totuşi, stricăciunile la tavanul clădirii teatrului devean au apărut în condiţiile în care, acoperişul edificiului se pare că a fost reparat în 2015. Informaţie care a fost trecută în raportul de activitate pe anul trecut a fostului director al Teatrului de Artă Deva, Nelu Ardelean, document postat pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara. „În anul 2015, la sediul Teatrului de Artă Deva au fost executate următoarele lucrări de reparaţii curente: executare tencuieli, demontare pardoseli din dale de beton, montaj dale de beton cu autosusţinere pe pat de şapă semiuscată compactată, demontarea învelitorilor din olane ţiglă solzi sau tablă profilată de pe şipci de lemn, demontat şi montat dolii din tablă zincată de la îmbinarea învelitorilor, înfundat streaşină, executat vopsitorie la tâmplăria interioară şi exterioară, efectuat placajul din gresie la scări şi pereţi cu plăci de aceeaşi culoare şi formă”, se arată în raportul activităţii fostului director al teatrului.
Cum anume au fost executate lucrările în 2015, nu ştim cu exactitate. În schimb, de notorietate este faptul că imobilul care găzduieşte Teatrul de Artă Deva s-a aflat în reabilitare timp de 20 de ani, fiind redeschis în 2010. Lucrările de reparaţii au vizat întregul corp al clădirii, de la A la Z, ceea ce a presupus intervenţii şi la refacerea acoperişului. Teatrul de Artă Deva se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara din 2009, care a investit două milioane de euro, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare