Actualitate

Tateyama Korube, locul unde zăpada atinge 20 de metri înălțime

Tateyama Kurobe (foto) este locul în care zăpada ajunge la 20 de metri înălțime. Oamenii sunt fascinați de peisaj. Iubitorii de zăpadă trebuie să vadă neapărat traseul alpin Tateyama Kurobe. Este un loc de poveste, în care stratul de omăt ajunge chiar și la 20 de metri înălțime, scriu cei de la kanalD.

Iarna este aprigă
Renumitul traseu alpin este unul dintre cele mai uimitoare din Japonia. În fiecare an, strânge mii de vizitatori de peste tot. Acest drum a fost inaugurat în anul 1971. El leagă orașele Toyama și Omachi și traversează o parte din Parcul Național Chubu Sangaku din Japonia. Dacă mergi pe acest tra­seu, vei trece prin multe locuri pi­to­rești. Vei trece pe lângă Kurobe Dam, locul unde iarna este aprigă, iar tot peisajul arată ca un tărâm de basm.

Peisaj alpin de poveste
Întregul coridor are o lungime de 37 de kilometri. Diferența de înăl­țime dintre punctul de plecare și cel de sosire este de 1.975 de metri. În această zonă, se ridică munții din zăpadă anual. Zona este acoperită de nea din octombrie până în aprilie. Muntele Tateyama Kurobe este considerat sfânt de către japonezi. Autoritățile au decis, însă, să lase zona liberă pentru vizitatori. Toți turiștii care trec pe acolo sunt atenți pentru a nu afecta mediul înconjurător. Pe celebrul munte se circulă doar cu vehicule speciale, deoarece ma­și­nile nu emit gaze, iar impactul asu­pra naturii este minim. Drumul șerpuit prin zăpadă îi surprinde pe oa­meni. Aici, mașinile de des­ză­pezire curăță drumul regulat, pen­tru a fi curat în orice moment al zilei. Sunt locuri de neratat care merită văzute.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura