Actualitate

Tatăl care și-a abuzat sexual fetița rămâne în arest

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, din Petrila, a fost condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 4 ani și jumătate de în­chi­soare pentru agresiune sexuală asupra unui minor.

A alertat autoritățile
Procurorii Parchetului de pe lângă Jude­cătoria Petroșani au atacat sentința instan­ței de fond la Curtea de Apel Alba Iulia. Aceștia consideră că pedeapsa este prea blândă raportat la infracțiunea comisă de in­divid. Același lucru îl consideră și opinia publică din micuțul oraș estic al Văii Jiului, co­munitatea reacționând imediat după pro­nunțarea sentinței.
Ciprian Bena a cerut prin apărătorul său ca magistrații Curții de Apel Alba Iulia să ia în considerare o cerere de schimbare a în­cadrării juridice a faptei, cerință asupra căreia instanța de apel se va pronunța la începutul lunii martie. Bena se află în Pe­ni­tenciarul Aiud, în arest preventiv, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a prelungit măsura cu încă 30 de zile. Bărbatul a fost acuzat că și-a obligat fetița concubinei sale să-i satisfacă poftele sexuale. Primul abuz a fost chiar de ziua copilei, când aceasta împlinea 11 ani. Tatăl vitreg o abuza în boxa unui bloc de trei ori pe săptămână, totul întinzându-se pe durata a doi ani. De fiecare dată o amenința cu bătaia și moartea, iar după ce-și satis­fă­cea poftele, poate mustrat de conștiință, îi dădea copilei câte 5 sau 10 lei. Șirul mons­truo­zităților comise de bărbatul din Petrila a început în anul 2019. Sora victimei a dat alarma la școală iar consilierul școlar a se­sizat autoritățile. De cealaltă parte, Bena a susținut că declarațiile copilei sunt min­cinoase. Instanța de fond l-a condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare cu executare. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura