Tarifele pentru parcarea din Piaţa Unirii

Sorina Popa

Deşi aleşii locali de la Deva au aprobat taxarea parcărilor din municipiu de câteva luni, nici până astăzi acest lucru nu s-a întâmplat. Doar parcarea din apropierea Primăriei Deva va fi cu plată, probabil de luna viitoare.
„În ceea ce priveşte parcarea de lângă Primăria municipiului Deva, respectiv parcarea de la adresa Piaţa Unirii, nr. 8, menţionăm că aceasta va funcţiona în regim cu plată, conform HCL nr. 197/2018”, spun reprezentanţii Primăriei Deva.
Parcarea respectivă va fi administrată de Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva. Tarifele de parcare vor fi următoarele: primele 15 minute vor fi gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 1 leu/oră. După cele două ore de staţionare, tariful scade la 0,5 lei/oră. Dacă se pierde tichetul de parcare, taxa suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet este de 25 de lei. În cazul în care durata de parcare a maşinii depăşeşte cinci zile, tariful majorat este de 25 de lei pe zi. Autovehiculele aparţinând persoanelor cu handicap sau al căror deţinător legal sunt persoane cu handicap vor beneficia de un abonament de parcare gratuit care se obţine în baza documentelor de identitate şi proprietate ale acestora.
Parcarea din apropierea sediului primăriei are aproape 200 de locuri, ea fiind finalizată la începutul anului 2017. Terenul pe care este construită parcarea a fost concesionat pe 25 de ani la preţul de 23.100 euro, pe an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.