Ţări pentru care nu se mai aplică izolarea

23 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat recent lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină /izolare (zonă verde).

Astfel, Italia, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria sunt ţările din care dacă vă întoarceţi în România nu mai sunteţi nevoiţi să staţi două săptămâni în izolare acasă sau la hotelul pregătit de autorităţi pentru aceste persoane.
„Avem cinci ţări intrate pe lista verde, Italia, Franţa, Irlanda, Estonia şi Finlanda. Cetăţenii care se întorc acasă de aici nu mai stau în izolare. Măsura a intrat în vigoare de ieri”, a declarat Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Pentru Zona galbenă, izolarea la domiciliu 14 zile este menţinută. În cazul persoanelor asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate, iar izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă. (S. Popa)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 23 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, marţi, 23 iunie, în judeţul Hunedoara 641 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Bandă de hoţi destructurată de poliţişti

O grupare de spărgători, formată din cinci tineri, care vizau magazinele alimentare şi chioşcurile din care, după ce le forţau...

Un motociclist rănit din cauza unui câine intrat pe autostradă a învins sistemul

Un motociclist rănit în timp ce conducea pe Autostrada A1, după ce a lovit un câine intrat pe autobandă, a...

Închide