Ţări pentru care nu se mai aplică izolarea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat recent lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină /izolare (zonă verde).

Astfel, Italia, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria sunt ţările din care dacă vă întoarceţi în România nu mai sunteţi nevoiţi să staţi două săptămâni în izolare acasă sau la hotelul pregătit de autorităţi pentru aceste persoane.
„Avem cinci ţări intrate pe lista verde, Italia, Franţa, Irlanda, Estonia şi Finlanda. Cetăţenii care se întorc acasă de aici nu mai stau în izolare. Măsura a intrat în vigoare de ieri”, a declarat Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Pentru Zona galbenă, izolarea la domiciliu 14 zile este menţinută. În cazul persoanelor asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate, iar izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.