Sport

Tari la bârnă, deficitare la experienţă

Ciprian Marinuţ

Gimnastele din lotul olimpic al României de la Deva au efectuat exerciţii competitive la bârnă, la primul concurs de verificare din 2010, însă, au avut unele „restanţe” la celelalte aparate, în principal, din cauza lipsei de experienţă, consideră Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al echipei.

Aur la echipe şi la individual compus
Echipa României, formată din  Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea, Cerasela Pătraşcu, Raluca Haidu şi Diana Trenca, a ocupat locul I în concursul triunghiular cu Germania şi Marea Britanie, desfăşurat în week-end la Newport (Anglia). Cu un total de 221.850 puncte, tricolorele au fost echipa numărul unu a primului concurs de verificare din acest an şi sunt în grafic cu pregătirea pentru Campionatele Europene de la Birmingham (28 aprilie-2 mai 2010). Româncele au fost urmate de Marea Britanie, cu punctajul de 221.600, în vreme ce Germania a fost ultima, pentru că a avut doar trei sportive în echipă. România a umflat potul şi la individual compus, unde a ocupat patru dintre primele şase poziţii. Diana Chelaru a fost cea mai completă gimnastă din competiţie, cu 56.800 puncte, Ana Porgras, cu 56.050, s-a situat pe locul secund, iar Niamh Rippin (Marea Britanie) a fost pe locul trei, cu 54.650. Pe poziţiile patru-şase s-au situat, în ordine, Raluca Haidu (Cetate Deva, 54.300), Elizabeth Seitz (Germania, 54.100) şi Amelia Racea (Cetate Deva, 54.000). Totuşi, rezultatele au fost posibile şi pentru că englezoaica Beth Tweddle, cea mai galonată sportivă din competiţie,  a concurat doar la paralele şi sol, unde a obţinut cele mai mari note, 15.700, respectiv 15.050.

Plusuri şi minusuri
Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului României, consideră că echipa tricolorelor a fost la nivelul aşteptat la bârnă, dar că mai are încă de acumulat la capitolul experienţă. „Cele mai bune semne ale acestui prim concurs au venit de la bârnă, aparat la care fetele au dovedit că sunt competitive. Mai sunt însă multe de acumulat şi de pus la punct, în special la capitolul experienţă şi în plan psihologic. O să încercăm şi alte formule de echipă şi alte elemente în cadrul exerciţiilor la următoarele concursuri şi sper că ne vom prezenta la un nivel cât mai înalt la Europene”, a declarat Forminte, pentru „Mesagerul Hunedorean”. La finalul acestei săptămâni, gimnastele vor participa la un alt concurs amical în Franţa, iar apoi, ultima verificare înainte de plecarea spre Marea Britanie pentru Campionatul European va fi la Internaţionalele României (Bucureşti, 9-11 aprilie).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura