A fi sau a nu mai fi la Cetate

Ciprian Marinuţ

„Dărâmată” de remiza cu U. Jolidon Cluj, care a anulat aproape toate şansele de a mai prinde un loc de cupă europeană, Cetate Deva riscă să devină istorie. Handbalistele şi antrenorul Liviu Andrieş pot salva însă echipa, dacă vin, azi, cu un „proiect”, care să-l convingă pe finanţatorul Marian Muntean să mai continue să bage bani în echipă.

Şanse… imposibile
Cel mai „adevărat” joc reuşit de Cetate Deva în actuala ediţie a Ligii Naţionale a avut efect de bumerang. Din cauza rezultatului nedrept (scor 29-29), meciul a anulat aproape total şansele devencelor de a-şi împlini visul de a prinde un loc de cupă europeană. „Am făcut toate calculele posibile şi e …imposbil să mai prindem locurile care duc în Europa. Ar trebui să câştigăm toate meciurile până la final, iar asta e nerealizabil, pentru că jucăm şi cu Oltchim, echipă mult peste valoarea noastră. Sunt dărâmat şi dezamăgit, mai ales, că până şi adversarii de la U. Cluj ne-au lăudat. Au spus că n-au mai avut meciuri aşa tari ca acesta de la Deva, decât în cupele europene şi ne-au propus să jucăm câteva amicale în pauza competiţională”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene. Oficialul devean a întors pe toate feţele meciul cu U. Jolidon Cluj şi a ajuns la concluzia că Cetate a fost trădată de condiţia fizică. „Am analizat meciul sub toate aspectele. Am discutat şi cu fetele, şi au recunoscut şi ele că în ultimele 5-10 minute, n-au mai rezistat fizic”, a precizat Muntean.

Discuţie decisivă
Cum un necaz nu vine niciodată singur, rezultatul nefavorabil din meciul cu clujencele este dublat de o serie de probleme medicale la nivelul echipei şi de perspectiva financiară dificilă, astfel că finanţatorul devean e tentat să bată în retragere. „Sârboaica Nicolici e grav accidentată la ligamentele genunchiului, iar Ialomiţeanu e cu piciorul în gips. Sunt câteva jucătoare în lot care-şi vor încheia contractul la vară şi… nu ştiu dacă ne vom înţelege la partea financiară. Aşa că, în această seară, voi avea o discuţie cu antrenorul Liviu Andrieş şi cu handbalistele şi voi decide dacă voi mai continua sau voi desfiinţa echipa. Aştept, de asemenea, să văd cu cât ne va sprijini Consiliul Local, pentru că acum suntem unica echipă din Liga Naţională din judeţ”, a spus Muntean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare