Târg de toamnă la Băiţa

Magdalena Şerban

Primăria şi Consiliul Local Băiţa duc mai departe tradiţia Târgului de Toamnă, acţiune ce serveşte ca piaţă de desfacere pentru fermierii autohtoni. Manifestarea a ajuns la cea de-a patra ediţie, iar de la produse agricole la animale, totul se va putea negocia şi cumpăra duminică, începând cu ora 9:30.

Până acum sunt înscrise circa 25 de standuri de oi şi capre, iar expozanţii trebuie să ştie că au posibilitatea să câştige în cadrul tombolei pe care o pun la bătaie organizatorii o serie de accesorii agricole. Să nu uităm că în anii trecuţi norocoşii au plecat acasă cu un sistem de garduri electrice, o moară electrică de cereale, o motocoasă şi multe altele, deci ustensile deloc de neglijat.
„Se vor da diplome, se va oferi câte un tichet de două persoane pentru o masă din partea casei, iar medicul veterinar Constantin Mihăilă, administratorul Spitalului Veterinar Andivet din Deva şi, totodată, fiu al satului Hărţăgani, vine în sprijinul crescătorilor de animale participanţi cu mai multe medicamente de uz veterinar pentru a le folosi în gospodărie. Din păcate, suntem nevoiţi să ne supunem restricţiilor actuale, din pricina pestei porcine. Acesta este motivul din cauza căruia vor expune doar localnici şi nu vor putea fi văzuţi porci prin târg, după cum se ştie, aceştia fiind mereu la mare căutare pentru Crăciun. Aria de adresabilitate a fost redusă comparativ cu alţi ani, deoarece condiţiile ne obligă. Sperăm ca la următoarea ediţie să se revină la normal. Însă nu înseamnă că acum nu poate fi bine şi frumos, aşa că vă aşteptăm în număr cât mai mare”, a spus Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa.
Cum era de aşteptat, nu putea lipsi voia bună, spectacolul folcloric urmând să fie pus în scenă de Ansamblul „Ritmuri Zărăndene Băiţa“, Ansamblul folcloric al Şcolii Generale Băiţa şi soliştii Doinel Hândorean, Oana Bozga Pintea şi formaţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.