Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO

Adriana Clej

Sâmbătă, 18 august, Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului găzduieşte expoziţia ”Lumea dinozaurilor” din jucării LEGO (R). Vernisajul va avea loc de la ora 16.00, la Casa pentru Ştiinţă şi Artă a Geoparcului din localitatea General Berthelot.

Dinozaurii stârnesc curiozitatea şi interesul celor mari cât şi celor mici, în egală măsură, tocmai din acest motiv recrearea lumii dinozaurilor prin utilizarea celor mai celebre „cărămizi” din lume poate fi văzută ca o provocare firească. Deşi presupune un volum foarte mare de muncă, Asociaţia Brickenburg din Cluj-Napoca a răspuns acestei provocări. Asociaţia Brickenburg este una dintre cele mai importante organizaţii de fani ai LEGO(R), cu filiale recunoscute oficial la nivel mondial. Expoziţiile realizate de membrii Asociaţiei au diverse tematici şi sunt găzduite de importante instituţii muzeale, atât la nivel naţional cât şi internaţional.
Evenimentul este găzduit pentru prima dată de Geoparc şi este cu atât mai important, deoarece anul acesta se împlinesc 60 de ani de la lansarea pe piaţă a celebrei cărămizi LEGO (R).Tot în acest an, Asociaţia Brickenburg celebrează 10 ani de activitate în ţara noastră.
Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 12 septembrie, publicul are şansa să descopere cum lumea paleontologiei poate fi prezentată publicului prin celebrul joc. De altfel, numele expoziţiei ”Lumea dinozaurilor” în elemente LEGO(R) este o denumire utilizată exclusiv de Asociaţia Brickenburg cu acordul expres al LEGO Office Romania.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Brickenburg şi Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.