Actualitate

Țara în care până și funcția de prim-ministru se moștenește: tatăl demisionează după 40 de ani și fiul va prelua funcția

Premierul Cambodgiei, Hun Sen (foto), a anunțat că va de­mi­siona din funcție și va preda pu­terea fiului său luna viitoare, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Fără opoziție
Hun Sen este la putere de aproape patru decenii. „Hun Manet… va deveni prim-ministru în următoarele săptămâni”, a de­cla­rat Hun Sen într-un discurs te­le­vizat. El a spus că fiul său va fi nu­mit în funcție de către rege pe 10 august, iar parlamentul va con­firma noul guvern printr-un vot pe 22 august. Hun Sen, care a condus țara din Asia de Sud-Est timp de 38 de ani, a făcut anunțul la doar câteva zile după ce Partidul Popular, aflat la putere, a câștigat alegerile generale. Partidul a can­didat fără a avea opoziție. Viitorul premier este un general cu edu­cație occidentală. El a câștigat un loc în Parlament în urma alegerilor de duminică. Criticii au denunțat scrutinul ca fiind un simulacru, după ce guvernul a descalificat principalul partid de opoziție pe baza unui aspect tehnic.