Tânăr turist rătăcit în Munții Șureanu, județul Alba, descoperit de salvatori în județul Hunedoara

comandantul-centrului-de-pregatire-a-jandarmilor-montani-sinaia-trimis-in-judecata-pentru-coruptie-124172     Un tânăr care a dispărut de pe o pârtie din Şureanu, judeţul Alba, a fost căutat de jandarmi şi salvamontişti timp de şapte ore. Acesta a fost găsit în județul Hunedoara.

Turistul, în vârstă de 24 de ani din Sebeş, se afla cu prietenii într-o staţiune de schi din Munţii Şureanu, din judeţul Alba, a fost găsit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Hunedoara, după ce a fost căutat timp de aproximativ şapte ore de câteva zeci de jandarmi şi salvamontişti. Tânărul a coborât pârtia cu placa de snowboard, a ieşit de pe ea circa patru kilometri şi n-a mai ştiut să se întoarcă în complexul turistic. Prietenii lui au dat alarma, iar echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat în căutarea lui.

„Tânărul a fost găsit de echipele de căutare din Hunedoara, într-o zonă aflată pe raza judeţului. Este sănătos, dar este speriat şi ud, iar jandarmii şi salvamontiştii care l-au găsit au făcut un foc pentru a-l încălzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ. Turistul a fost descoperit în stare bună, fără răni şi a fost coborât de pe munte până în localitatea Petrila, unde un echipaj medical s-a asigurat că viaţa nu-i este pusă în pericol. „Jandarmii montani şi salvamontiştii hunedoreni l-au găsit pe tânărul căutat pe valea pârâului Auşelu, în judeţul Hunedoara, la aproximativ 1 km faţă de limita cu judeţul Alba. Tânărul a fost transportat de jandarmii montani şi salvamontiştii în oraşul Petrila. Din această localitate a fost preluat de un alt echipaj al Jandarmeriei Hunedoara şi transportat la limita cu judeţul Alba, unde a fost aşteptat de membrii familiei”, a precizat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.  La acţiunea de căutare, care s-a desfăşurat într-o zonă extrem de dificilă şi pe ceaţă densă şi a durat aproximativ şapte ore au fost folosiţi şi câini de căutare şi salvare. (Maximilian Gânju)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare