Flash

Abu Dhabi, cel mai bogat oraş al lumii

Abu Dhabi

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite şi al doilea oraş ca mărime din stat după Dubai. Este considerat cel mai bogat oraş al lumii. Nivelul de trai ridicat şi dezvoltarea rapidă a acestui oraş au la bază resursele petroliere ale zonei, una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume.
Un sat numit Tatăl Căprioarelor
În traducere, Abu Dhabi înseamnă Tatăl Căprioarelor.  Numele oraşului vine din vremea când, până să ajungă capitala Emiratelor şi centrul puterii familiei de emiri, aşa cum este astăzi, Abu Dhabi era un simplu sat, în care se creşteau căprioare.  Secolul al XIX-lea a adus cu sine şi dominaţia britanică în India, care s-a extins şi asupra oraşului Abu Dhabi, acesta fiind un punct esenţial de menţinere a comerţului deschis în Golful Persic. După 1947, când britanicii s-au retras din India, Abu Dhabi a devenit principalul punct de interes, pentru că la acel moment se descopereau primele zăcăminte de ţiţei, care acum reprezintă o treime din rezerva mondială.
Pe fondul descoperirii rezervei petroliere, fostul sat de beduini a devenit rapid un oraş în stil occidental. Imediat, au început să înflorească în Abu Dhabi o sumedenie de afaceri de toate felurile, mai ales în zona centrală, care a devenit un amalgam de corporaţii, hoteluri, muzee, spitale, fabrici şi altele, toate constituite în zgârie-nori. Printre cele mai renumite super-clădiri ale oraşului Abu Dhabi putem număra Central Market Residential Tower, The Landmark, Sky Tower, Abu Dhabi Investment Authority Tower, Banca Naţională Abu Dhabi, Hotelul Hilton şi Etisalat, zgârie-nori în jurul cărora s-au conturat districtele financiare, administrative şi comerciale ale oraşului. Abu Dhabi Plan 2030 este planul de dezvoltare care susţine această mişcare şi care prevede construcţii masive în zona centrală, cu extindere spre periferiile dominate de suburbii şi de zone rezidenţiale.
Atracţii turistice în Abu Dhabi
Clădirile înalte, zgârie-norii şi celelalte forme de expansiune ale centrului oraşului sunt atracţiile turistice de la care trebuie să porneşti, însă nu sunt singurele. Abu Dhabi nu înseamnă numai petrol, finanţe şi comerţ, ci şi cultură arabă, religie şi tradiţie. Cel mai important simbol al acestora este Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai opulente şi mai interesante moschei din întreaga lume. Construcţia acesteia a început în anul 1996 şi are acum o capacitate de 41.000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic.
Palatul Emiratelor este punctul de început şi locul în care cultura arabă, bogăţia ei şi extravaganţa sunt mai mult decât impresionante.
Pentru cei care pornesc în căutarea distracţiei, Faleza Abu Dhabi, Parcul de distracţii Ferarri World şi Yas Waterworld sunt cele mai bune alegeri. În apropiere de oraş, mai poţi vizita şi Arabian Wildlife Park, Al Ain Zoo şi All Ain Oasis.
Deci, alături de Dubai, capitala Abu Dhabi este oraşul din Emiratele Arabe Unite  care merită vizitat, nu doar pentru faptul că este cosiderat cel mai bogat oraş al lumii, ci pentru a vedea simbioza dintre cultura arabă şi cea occidentală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura