Tămăduitoarele de la telefon

Anamaria Nedelcoff

Dezleagă farmece, scot argintul viu şi chiar dracii din tine. Ştiu dacă te înşeală bărbatul – de obicei cu vreo blondă -, dacă ai cununiile legate şi cum să obţii mai mulţi bani, doar dacă practici anumite ritualuri. Şi toate acestea, prin telefon, pe skype sau messenger. Aceasta este activitatea unor persoane care se dau vrăjitoare de magie albă, tămăduitoare şi clarvăzătoare, care au împânzit şi site-urile de anunţuri din judeţul Hunedoara cu serviciile pe care le fac ele. Evident, contra cost. Iar oameni naivi sunt destui.

„Ai legate cununiile”…
Noi ne-am încercat norocul cu două dintre prezicătoarele din judeţ, care ne-au sfătuit ce să facem pentru a scăpa de necazurile pe care i le-am destăinuit. Prima dintre „vrăjitoarele” contactate, ”doamna Maria”, este din Vulcan şi face de toate. Descântă, vindecă sufletele rănite şi impotenţa, îţi rezolvă tot ce vrei. Explicându-i că vrem să ne găsim ursitul, doamna Maria ne-a spus că avem cununiile legate. ”Ai cununiile legate, fata mea. O femeie în vârstă, blondă, ţi le-a legat şi de asta nu ai noroc în dragoste. Dar eu îţi voi pregăti un ritual special şi toate vor trece. Cât costă? Cât vrei tu să dai, o să-ţi dau numărul de cont şi se rezolvă, eu vreau numai să te ajut. Dar trebuie să mai vorbim, să vedem ce e de făcut”, spune tămăduitoarea, cu care ne-am înţeles s-o contactăm mai pe seară.

„Te înşeală bărbatul cu o blondă”…
Altă ”prezicătoare, clarvăzătoare, tămăduitoare” la serviciile căreia am apelat este Vali, care, conform anunţurilor postate pe internet, ”ghiceşte în cărţi de tarot şi ajută oamenii care depind de puterile ei. Prin harul pe care îl are, poate ghici prin telefon sau internet. Dezleagă farmecele, blestemele, vrăji, cununiile legate, scoate argintul viu, vindecă alcoolismul, impotenţa”. În schimbul prenumelui şi a datei naşterii, după 15 minute în care clarvăzătoarea Vali – ale cărei puteri n-au dibuit că suntem, de fapt, reporteri – face ”o etalare”, iar concluzia e clară: mă înşeală bărbatul. Tot cu o doamnă blondă, mai în vârstă, pe care a cunoscut-o prin mine. ”Eşti înlăcrimată, sunt două lucruri de care eşti nemulţumită. Eşti sufle-
teşte mai mult singură decât cu el. Ai suspectat intervenţia unei părţi feminine în etate şi ce ai bănuit este adevărat, drăguţa mea. Schimbarea lui vine de la acea parte vicleană. Sentimentele lui la început au fost curate”. Pentru ca totul să revină la normal, trebuie ”o purificare”. Preţul, din nou, îl stabilim noi şi vom vira banii în contul indicat de ea.

Ce zice legea, ce zice biserica
În Codul Penal, astfel de practici se încadrează la înşelăciune, care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la 12 ani. Însă păgubitul trebuie să depună o plângere. ”Prima dată, persoana în cauză ar trebui să depună o plângere pentru înşelăciune. Noi putem acţiona în baza unor plângeri, dar oamenii nu prea le fac, pentru că le este ruşine. Recomandarea noastră este să evite astfel de persoane care speculează problemele de moment”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara.
Din punct de vedere religios, apelarea la astfel de oameni este condamnată. ”În primul rând, oamenii trebuie să aibă încredere în cuvântul lui Dumnezeu, pentru că aceste aşa-zise preziceri, nu reprezintă lucrarea Lui. Oamenii ar trebui să se roage şi să aibă încredere ca harul lui Dumnezeu să se coboare asupra lor. Aceste aşa-zise preziceri poate se potrivesc din greşeală, dar nu cred să fie un lucru real. Este vorba despre lucruri generale, care poate prind sau nu. Se folosesc de disperarea oamenilor”, precizează Vasile Solomon, preot greco-catolic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare