Drept la replică

Stimate domnule director Mircea Lepădatu,

Vă transmit prezentul drept la replică întrucât articolul „Zeci de persoane, evacuate din colonia de la Râu Mare Retezat”, publicat în ediţia ziarului Mesagerul Hunedorean de joi, 16 august 2012, conţine o serie de afirmaţii incomplete şi parţial false. Problema socială cauzată de evacuare a fost prezentată în articol ca fiind provocată de către proprietarii terenului, printre care mă număr şi eu, lucru complet neadevărat şi pe care îl consider a fi de natură să îmi prejudicieze imaginea şi să îmi provoace grave neplăceri, dacă nu este corectat.
În acest sens dezmint afirmaţiile reprezentanţilor firmei  Hidroconstrucţia, conform cărora aceştia „nu au încotro şi sunt nevoiţi” să evacueze din cauza proprietarilor terenului. Resping categoric orice afirmaţie care mă incriminează ca fiind chiar şi numai autor moral al evacuării. În anul 2008 mi-a fost retrocedat legal terenul in cauză. Am constatat că era ocupat de către două companii, respectiv Hidroelectrica şi Hidroconstrucţia, care au refuzat să mi-l înapoieze, să îl cumpere sau să îmi plătească o chirie rezonabilă. La finele anului trecut Tribunalul Bucureşti a concluzionat că ambele companii au comis o ilegalitate prin ocuparea abuzivă a terenului, fiind obligate să îl evacueze şi să plătească chirie, retroactiv şi până la data evacuării şi aducerii terenului la starea iniţială de fâneaţă. Nu au făcut acest lucru, ignorând sentinţa instanţei. Ca proprietar şi având o sentinţă executorie puteam, din acel moment, să forţez evacuarea terenului, însă, tocmai datorită faptului că am înţeles imposibilitatea acelor oameni care locuiesc în barăcile din colonie de a-şi asigura un alt acoperiş deasupra capului, nu am dorit şi nu am început acţiunea de evacuare forţată. În schimb, am oferit firmei posibilitatea să cumpere terenul, opţiune încă valabilă.
Pentru a fi clar că motivele evacuării nu ţin nici de obligativitatea plăţii unei chirii, oricine poate constata printr-o simplă vizită la faţa locului că firma demolează doar partea din lemn a barăcilor de locuinţe, nu şi fundaţiile şi în nici un caz propria sa organizare de şantier, ridicată fără aprobări şi fără avize tot pe terenul meu. Consider că responsabilitatea evacuării persoanelor din colonia muncitorească aparţine exclusiv firmei Hidroconstrucţia şi că scoaterea oamenilor în stradă este o acţiune menită să mă denigreze şi să impună presiune pe instituţiile statului, respectiv Primăria Sântămăria Orlea şi Prefectura Judeţului Hunedoara, care au eliberat titlul, şi instanţelor de judecată care trebuie, la cererea în instanţă a aceleiaşi firme, să confirme încă o dată legalitatea titlului meu de proprietate.

Cu stimă,
Vasile Muntean

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare