Tâlhărit pentru un pachet de ţigări

7 decembrie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Autorii infracţiunii sunt doi tineri de 21 şi 24 de ani, iar victima este un copil de 13 ani, toţi din municipiul Deva.
Potrivit anchetei, copilul a fost trimis de mama sa la un magazin non-stop din Deva, pentru a-i cumpăra un pachet de ţigări şi câteva plicuri de cafea. Copilul era însoţit de sora lui mai mare, iar după ce a cumpărat ţigările au plecat înapoi spre casă. Cei doi autori ai tâlhăriei i-au urmărit pe micuţi circa 100 de metri, până într-o zonă întunecată şi ferită, iar apoi l-a strigat pe copil să stea pe loc. ”De teamă, persoana vătămată s-a oprit, iar când inculpaţii au ajuns în dreptul per­soa­nei vătămate inculpatul, fără nicio explicaţie, i-a luat din mână pachetul de ţigări. (…) În acest context, persoana vătămată i-a solicitat insistent inculpatului să-i dea pachetul de ţigări întrucât este al mamei sale, situaţie în care acesta din urmă a desfăcut pachetul de ţigări şi i-a dat o ţigară”, se arată în rechi­zi­toriu.
Pentru că minorul se ţinea după ei pentru a-şi recupera ţigările, a fost luat la bătaie. În faţa instanţei, ambii inculpaţi au recunoscut săvârşirea infracţiunii în modalitatea des­crisă în cuprinsul rechizitoriului, se arată în sen­tinţa publicată pe www.rolii.ro. Autorii tâl­hă­riei, Andrei Lipsa, de 24 de ani şi Cristian Bordea, de 21 de ani, au cerut să le fie schimbată încadrarea juridică a faptei din tâl­hărie calificată în lovire şi alte violenţe, însă judecătorii le-au respins cererile. Judecătoria Deva i-a condamnat pe cei doi la câte un an de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Procurorii au făcut apel la sentinţă, dosarul urmând să fie soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Emil spune:

    Doi parliti din micro care se dau bagabonti fura tigari de la copii :)))) v-ati mai luat si cu suspendare si sa spalati buzi =))))) voi daca furati 3 sampanii va luati un an pe sampanie :))))))) ardavar gazutul de nespalati ca put hainele pe voi a balegar cand iesiti pe centru nu aveti bani nici de apa calda va spalati cu apa de la flori

  2. Kiru spune:

    Tiganii aia 2 sint prietenii tiganului puscarias si sifonar Lacatus Valer zis vali orfanu. El ia invatat sa fure. La puscarie cu ei.

  3. Emil spune:

    Respect Kiru!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătut şi tâlhărit de două ori în aceeaşi seară

Victima este un tânăr de 30 de ani, din Deva, iar autorii tâlhăriei sunt trei indivizi, cu vârste cuprinse între...

Adolescent cercetat pentru tentativă de furt din buzunare

Un adolescent a buzunărit un pensionar de 62 de ani, din Vulcan, profitând de faptul că omul se afla într-o...

Prins de poliţişti în timp ce conducea băut

La 20 de ani riscă o condamnare penală sau chiar închisoarea pentru un gest teri­bilist. Este vorba de un tânăr...

Închide