Actualitate

Tâlharii liceenilor din Hunedoara vor să scape de puşcărie

Maximilian Gânju

Doi dintre cei patru hunedoreni condamnaţi definitiv pentru tâlhărie se agaţă de orice şansă care i-ar scoate din spatele gratiilor. Contestaţie la executare ori plângeri privind regimul de detenţie, toate au fost luate la rând de indivizi. Până acum n-au avut sorţi de izbândă.

Cei patru indivizi au ajuns în puşcărie în urma mai multor tâlhării comise pe raza municipiului Hunedoara. Acostau elevi de liceu ori adulţi aflaţi în stare de ebrietate şi apoi îi tâlhăreau, au arătat anchetatorii. Pentru infracţiunile comise au primit sentinţe cuprinse între un an şi 10 luni şi cinci ani şi două luni de închisoare pentru tâlhărie. Doi dintre membrii grupării încearcă cu disperare să scape măcar de o parte a pedepsei. Astfel, Marius-Voina Manolea, condamnat la trei ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare a făcut o plângere privind regimul de detenţie de la Penitenciarul Aiud, acolo unde-şi execută pedeapsa. Adrian Florin Ionaşcu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, a făcut o contestaţie la executare, dosarul urmând să se judece la Judecătoria Deva.
Conform anchetatorilor, cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap şi având feţele acoperite cu eşarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violenţe, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile şi bani. Victimele nu erau alese la întâmplare: acestea erau urmărite şi proveneau din rândul minorilor, în special elevi cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani, care erau preluaţi în momentul în care ieşeau de la şcoală şi din rândul persoanelor ce obişnuiesc să consume cantităţi mari de alcool. Cei patru îşi atacau victimele din spate şi după ce le forţau să meargă în locuri izolate, le deposedau de bunuri şi bani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura