Tâlharii in Hunedoara rămân în arest

10 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Trei dintre cei patru indivizi, Denis Florin Roman, Adrian Florin Ionaşcu şi Marius Voina Manolea, care au tâlhărit mai mulţi copii ori persoane aflate în stare de ebrietate, vor rămâne după gratii, au decis magistraţii Tribunalului Hunedoara. Al patrulea suspect, Robert Andrei Şofron, este în continuare cercetat sub măsura arestului la domiciliu.

Poliţiştii spun că indivizii alcătuiau o grupare care se ocupa cu furturi şi tâlhării. Trei dintre membrii grupării au fost ridicaţi în urma unei acţiuni în forţă derulată în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat în Maramureş. ”Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie şi decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte, cât şi pe timp de zi. Poliţiştii au stabilit că cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap şi având feţele acoperite cu eşarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violenţe, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile şi bani”, arăta Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Victimele nu erau alese la întâmplare de către suspecţi, au stabilit poliţiştii care s-au ocupat de caz. Indivizii ”filau” minorii şi adulţii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în special elevi cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani erau preluaţi în momentul în care ieşeau de la şcoală şi atacaţi din spate. „Le forţau să meargă în locuri izolate, le deposedau de bunuri şi bani. Astfel, au fost sustrase opt telefoane mobile cu o valoare totală de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat parţial) şi 750 de euro (sumă recuperată integral)”, a mai declarat reprezentantul IPJ Hunedoara. Anchetatorii fac cercetări şi în alte dosare cu mod de operare asemănător şi vor să stabilească dacă autorii sunt tot cei patru suspecţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Parteneriat între Primăria Deva şi Spitalul Judeţean

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a spus, ieri, că este deschis unui parteneriat cu Spitalul Judeţean pentru un sprijin financiar....

Raportul de la SPIGM, săptămâna viitoare

„Am luat decizia ca în şedinţa ordinară a CL Deva din această lună, din 17 ianuarie 2018, să prezentăm raportul...

Mihai Mica a pierdut funcţia de consilier local la Deva

Mihai Mica (foto), fost consilier local la Deva, nu a mai fost invitat ieri la şedinţa de Consiliu Local, deoarece...

Închide