Comunitate

Talent şi provocare pentru copiii cimentiştilor

Magdalena Şerban

Grupul HeidelbergCement a dedicat perioada 17 – 21 octombrie 2011, unor evenimente ce se încadrează sub denumirea generică de „Săptămâna securităţii şi sănătăţii în muncă“. Cum fiecare zi presupune câte o acţiune specifică tematicii abordate, cea de ieri a reunit 20 de copii ai angajaţilor de la Carpatcement Holding SA – Sucursala Deva, într-un concurs de desene cu acelaşi laitmotiv:  viaţă sănătoasă şi muncă în siguranţă.

Înainte de a se da startul la competiţie, copiilor le-au fost prezentate şi câteva filmuleţe scurte, cu adresabilitate pentru ei, legate de tema abordată. Deşi cu vârstă maximă de 14 ani, copiii au dovedit maturitate şi înţelegere în desenele lor. Cu acest lucru a fost de acord şi Anca Mariş, profesoară de desen la Colegiul Naţional Decebal, care a selectat şi adjudecat lucrările premiante. Menţiunea specială (un joc pe suport dvd) s-a acordat lui Florin Negrilă, premiul III a fost câştigat de Alexandru Daniel Cetean (un mp4-player), locul II a fost ocupat de Emanuel Florin Andraş (un aparat foto), iar premiul I a mers la Maria Mădălina Frâneţ (o bicicletă). Nici un participant nu a plecat acasă cu mâna goală, câte o plăsuţă de dulciuri bucurând ziua, fiecăruia.  “Absolut toate fabricile grupului Heidelberg, indiferent de continent şi ţară, organizează aceste acţiuni tematice, în această perioadă. Este pentru prima dată când avem acest gen de activităţi. Luni şi marţi, am avut simulări de accidente de muncă şi măsuri de prevenire, urmate, astăzi (n.r. miercuri), de concursul de desene, joi (n.r. astăzi) vom avea extragerea la concursul intern de sănătate şi securitate, iar vineri vom încheia cu o întâlnire cu oficialităţi locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai comunităţii”, a declarat Ovidiu Cetean, consilierul directorului general al CarpatCement Deva.

One thought on “Talent şi provocare pentru copiii cimentiştilor

  • mai bine i-am invata pe copii la ce efecte catastrofale d.p.d.v.al sanatatii, duce poluarea de la fabrica din chiscadaga.
    vezi de ce satenii sunt mereu nemultumiti!
    ne mintim si copiii!nu-i nimic,or sa afle ei mai tarziu totul!
    te intreb pe tine Magdalena esti sau nu de acord?esti sau nu impotriva poluarii? ti-i cu satenii sau cu oamenii cu banii?
    ai curajul sa raspunzi?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura