Politica si administratie

Tactică (electorală) fără strategie (energetică)

În Programul de guvernare 2017-2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 496/ 29.06.2017 există o secţiune care se referă la revitalizarea producţiei de cărbune, din care citez:
Cărbunele rămâne o componentă importantă a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, producţia de huilă trebuie menţinută pentru a asigura funcţionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia şi un grup la termocentrala Paroşeni, pentru producerea de energie electrică şi energie termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva şi din Valea Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan etc.). La Termocentrala Mintia, în următorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu eficienţă ridicată (randament 43-45 la sută, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150-200 MW, cu pat fluidizat sau parametri supracritici, la Paroşeni, dotate cu instalaţii de mediu corespunzătoare”.
Având în vedere aceste declaraţii, ca parlamentar al hunedorenilor, consider că toţi cetăţenii interesaţi trebuie să fie informaţi şi să urmărească, împreună cu noi, cei din opoziţie, strategia guvernamentală în acest domeniu, cu precădere cea care are legătură directă cu judeţul Hunedoara.
Deocamdată, nu există detalii ale propunerilor cuprinse în Programul de guvernare, nici termene de implementare cu privire la subiectul în cauză, totul pare să fie doar o altă păcăleală electorală servită la tarabele unde PSD a cumpărat voturi, vânzând iluzii.
Şi nu m-aş mira ca pe lista cu „specialiştii” ce au lucrat la această secţiune cu revitalizarea producţiei de cărbune să se regăsească, extrem de bine remuneraţi, şi gropari ai mineritului, cei care au prăduit mineritul din Valea Jiului de-a lungul timpului.
Eleonora-Carmen Hărău

3 comentarii la „Tactică (electorală) fără strategie (energetică)

 • Si la carbune se pricepe? Ce ne-am face fara ea? Femeia asta nu mai are de mult simtul ridicolului. Ziarista e, senatoare e, crasma si-a tras. Asteptam sa se faca si piti.

 • Intrebarea e ce au facut tori politicienii pana acum ? 🙁

 • Perfecta intrebare Ealocin.
  Chiar, oare ce-i recomanda pe politicieni sa abordeze orice subiect ?!
  Ei, pe toate le stiu.
  Dar mai lasati tovarasi SEN u’ in pace ca de cand faceti voi „strategii”, SEN-u e praf. Si PSD si PNL au pus sefi doar clienti de doctorate pe la fabrica din Vale.
  NU ti-ar fi rusine. Auzi , se intreaba madam unde e strategia. In apa madam, in apa, ca in bancu ala cu rima…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura