Tactică (electorală) fără strategie (energetică)

10 iulie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

În Programul de guvernare 2017-2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 496/ 29.06.2017 există o secţiune care se referă la revitalizarea producţiei de cărbune, din care citez:
Cărbunele rămâne o componentă importantă a mixului de materii prime energetice a României. Pe termen mediu, producţia de huilă trebuie menţinută pentru a asigura funcţionarea unui nou grup energetic la termocentrala Mintia şi un grup la termocentrala Paroşeni, pentru producerea de energie electrică şi energie termică în sistemele centralizate de termoficare de la Deva şi din Valea Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan etc.). La Termocentrala Mintia, în următorii 10 ani, se poate implementa un proiect cu un grup energetic (200 MW sau 500 MW), cu eficienţă ridicată (randament 43-45 la sută, parametri ultracritici sau ultrasupracritici), (în locul celor 2 grupuri existente), respectiv un grup energetic de 150-200 MW, cu pat fluidizat sau parametri supracritici, la Paroşeni, dotate cu instalaţii de mediu corespunzătoare”.
Având în vedere aceste declaraţii, ca parlamentar al hunedorenilor, consider că toţi cetăţenii interesaţi trebuie să fie informaţi şi să urmărească, împreună cu noi, cei din opoziţie, strategia guvernamentală în acest domeniu, cu precădere cea care are legătură directă cu judeţul Hunedoara.
Deocamdată, nu există detalii ale propunerilor cuprinse în Programul de guvernare, nici termene de implementare cu privire la subiectul în cauză, totul pare să fie doar o altă păcăleală electorală servită la tarabele unde PSD a cumpărat voturi, vânzând iluzii.
Şi nu m-aş mira ca pe lista cu „specialiştii” ce au lucrat la această secţiune cu revitalizarea producţiei de cărbune să se regăsească, extrem de bine remuneraţi, şi gropari ai mineritului, cei care au prăduit mineritul din Valea Jiului de-a lungul timpului.
Eleonora-Carmen Hărău

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lucian spune:

  Si la carbune se pricepe? Ce ne-am face fara ea? Femeia asta nu mai are de mult simtul ridicolului. Ziarista e, senatoare e, crasma si-a tras. Asteptam sa se faca si piti.

 2. Ealocin spune:

  Intrebarea e ce au facut tori politicienii pana acum ? 🙁

 3. Nedumeritul spune:

  Perfecta intrebare Ealocin.
  Chiar, oare ce-i recomanda pe politicieni sa abordeze orice subiect ?!
  Ei, pe toate le stiu.
  Dar mai lasati tovarasi SEN u’ in pace ca de cand faceti voi “strategii”, SEN-u e praf. Si PSD si PNL au pus sefi doar clienti de doctorate pe la fabrica din Vale.
  NU ti-ar fi rusine. Auzi , se intreaba madam unde e strategia. In apa madam, in apa, ca in bancu ala cu rima…

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Florin Oancea, în pole position în sondajul liberalilor

Sondajul comandat de PNL Hunedoara, privind candidatura pentru Primăria Deva, îl dă pe Florin Oancea (foto) ca favorit. Potrivit liderului...

Expoziţie de pictură, sculptură şi fotografie la Galeria de Artă Forma din Deva

Astăzi, marţi, la Galeria de Artă Forma din Deva va avea loc, la ora 18.00, vernisajul expoziţiei de pictură, sculptură...

Caricatura de marţi, 11.07.2017

de Petry&Crişan

Închide