Tabletele vor depăşi PC-urile

   Sebastian Mezei

Conform unui studiu realizat de către firma de cercetare Yankee Group, vânzările de tablete la nivel global ar urma să le depăşească pe cele de PC-uri până în 2015, compania Apple dominând în mod categoric piaţa în acest moment.

La nivel mondial vânzările de tablete au crescut cu 21% faţă de anul trecut, notebook-urile scăzând cu 11%, iar PC-urile cu 8%.
Vânzările de iPad-uri au crescut cu peste 44% în trimestrul al doilea, ajungând la 17 milioane de unităţi, iar compania Apple a ajuns să controleze aproape 70% din piaţa globală a tabletelor, fiind cel mai ridicat nivel în decursul unui an.
Deşi anul acesta Microsoft va lansa tableta Surface, iar Google, Nexus 7, compania Apple intenţionează să rămână în poziţia dominantă pe această piaţă, probabil şi prin lansarea tabletei iPad mini, care să acopere şi acest segment de clienţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reversul medaliei la „Noaptea Gladitorilor“

Dorinţa de a câştiga a „inflamat“ primele reacţii ale sportivilor participanţi la gala de K1 „Noaptea Gladitorilor“, derulată la Uricani,

Jiul apelează la… „veterani“

Mircea Gheorghe şi Gabriel Apetri s-au întors la Jiul Petroşani, club la care au mai evoluat şi în perioada de...

Echipă completă la Inspectoratul Şcolar

Marta Mate (UDMR) şi Ilie Pârvan (PDL) au fost înlocuiţi din funcţiile de adjuncţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, după ce

Închide