Sute de hunedoreni au cerut ajutorul medicilor

22 aprilie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03accidenttrecereRedactor: Nicolle Ebner

De Sãrbãtorile Pascale, Ambulanta, SMURD si Unitãtile de Primiri Urgente (UPU) din spitalele hunedorene nu au avut parte de liniste sau mãcar de o clipã de rãgaz, fiind nevoite sã lucreze la “foc continuu”.

Ambulanta+SMURD, 400 de interventii
Peste 400 de apeluri au fost înregistrate, la serviciul judetean “Ambulanta”, în cele trei zile de sãrbãtoare (18-20 aprilie), medicii si personalul medical fiind solicitati sã intervinã în tot atâtea situatii de urgentã. În timp ce marea majoritate a hunedorenilor petrecea în familie sau cu prietenii, echipajele de interventie au avut parte de accidente de circulatie, incendii, decedati la domiciliu, persoane decedate în stradã, stãri avansate de ebrietate, indispozitii din cauza abuzului de mâncare, si un caz mai complex de traumatism cranio-cerebral înregistrat la un tânãr din Uricani, care a fost trimis la Tg. Mures. „Anul trecut au fost mult mai putine interventii. Acum, am fost nevoiti sã trimitem la cazurile medicale si echipele SMURD, mai mult decât de obicei. Dar, împreunã am reusit sã facem fatã tuturor solicitãrilor si sã acoperim tot judetul”, spune Vali Filimon, medic la „Ambulanta” Deva.

Mai cumpãtati decât în anii trecuti
În aceeasi perioadã de timp, la UPU Deva, s-a înregistrat o afluentã de 150 de pacienti/ 24 ore, însã doar 30 cu enterocolite, boli diareice si colici biliare, din cauza abuzului de mâncare. „De data aceasta, hunedorenii au fost mai asezati decât în alti ani. Am avut foarte mult de lucru din cauza accidentelor de circulatie – din care cel putin unul grav pe zi –,în schimb, s-a înregistrat o scãdere a numãrului de pacienti, care au ajuns la noi din cauza excesului de alimente sau alcool”, afirmã dr. Tãnase Popa, sef sectie UPU-SMURD Deva. Cinci persoane au fost internate la Spitalul Judetean Deva, din cauza indigestiilor, iar majoritatea hunedorenilor care au ajuns la urgentã din cauza consumului irational de alcool, printre care si femei, prezentau plãgi si lovituri din cauza cãzãturilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Sunt dezgustat de ceea ce se întâmpla în politica româneasca”

Dupã conferinta de presã tinutã de Petru Mãrginean (foto), fost subprefect al judetului Hunedoara în perioada 2001-2003 si vicepresedinte al...

„M-au amenintat ca ma omoara”

Regizorul Felicia Dalu (medalion stânga) si Nicodim Ungureanu (medalion dreapta), directorul Teatrului Municipal din Deva sunt nevoiti sã apeleze la...

Sa ne traiesti maestre, oriunde te-ai afla!

Sueta de astãzi este dedicatã unui mare om, care prin harul lui a descretit fruntile si a adus un car...

Închide