Eveniment

Sute de hunedoreni au cerut ajutorul medicilor

03accidenttrecereRedactor: Nicolle Ebner

De Sãrbãtorile Pascale, Ambulanta, SMURD si Unitãtile de Primiri Urgente (UPU) din spitalele hunedorene nu au avut parte de liniste sau mãcar de o clipã de rãgaz, fiind nevoite sã lucreze la “foc continuu”.

Ambulanta+SMURD, 400 de interventii
Peste 400 de apeluri au fost înregistrate, la serviciul judetean “Ambulanta”, în cele trei zile de sãrbãtoare (18-20 aprilie), medicii si personalul medical fiind solicitati sã intervinã în tot atâtea situatii de urgentã. În timp ce marea majoritate a hunedorenilor petrecea în familie sau cu prietenii, echipajele de interventie au avut parte de accidente de circulatie, incendii, decedati la domiciliu, persoane decedate în stradã, stãri avansate de ebrietate, indispozitii din cauza abuzului de mâncare, si un caz mai complex de traumatism cranio-cerebral înregistrat la un tânãr din Uricani, care a fost trimis la Tg. Mures. „Anul trecut au fost mult mai putine interventii. Acum, am fost nevoiti sã trimitem la cazurile medicale si echipele SMURD, mai mult decât de obicei. Dar, împreunã am reusit sã facem fatã tuturor solicitãrilor si sã acoperim tot judetul”, spune Vali Filimon, medic la „Ambulanta” Deva.

Mai cumpãtati decât în anii trecuti
În aceeasi perioadã de timp, la UPU Deva, s-a înregistrat o afluentã de 150 de pacienti/ 24 ore, însã doar 30 cu enterocolite, boli diareice si colici biliare, din cauza abuzului de mâncare. „De data aceasta, hunedorenii au fost mai asezati decât în alti ani. Am avut foarte mult de lucru din cauza accidentelor de circulatie – din care cel putin unul grav pe zi –,în schimb, s-a înregistrat o scãdere a numãrului de pacienti, care au ajuns la noi din cauza excesului de alimente sau alcool”, afirmã dr. Tãnase Popa, sef sectie UPU-SMURD Deva. Cinci persoane au fost internate la Spitalul Judetean Deva, din cauza indigestiilor, iar majoritatea hunedorenilor care au ajuns la urgentã din cauza consumului irational de alcool, printre care si femei, prezentau plãgi si lovituri din cauza cãzãturilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura