Sute de gospodării din judeţ, ţinute în întuneric de patru zile

20 septembrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

De patru zile, sute de gospodării din mai multe localităţi din judeţ sunt ţinute în beznă. Furtuna de duminică, 17 septembrie, a avariat pe alocuri liniile de distribuţie a energiei electrice, iar compania care le gestionează, Enel Distribuţie, pare a fi depăşită de situaţie.
„Toate proviziile pe iarnă s-au alterat”
În aceste zile, zeci de oameni plini de disperare au sunat la redacţia cotidianului nostru, cerându-ne ajutorul. Din Dobra, Băiţa sau Gurasada, toţi erau revoltaţi de lipsa curentului electric, dar şi de promisiunile nerespectate ale celor de la Enel. Diana Dăvâncă din Dobra a fost una dintre ei. Femeia ne-a spus că a sunat şi a vorbit de mai multe ori cu reprezentanţii companiei private pentru a-i întreba când vor ajunge la Dobra, i s-a răspuns că vor veni, dar nu au mai ajuns.
Totuşi, cea mai tristă situaţie pe care am aflat-o a fost cea a lui Marin Costea, din Popeşti, localitate de sub coasta municipiului reşedinţă de judeţ. Bărbatul a venit personal la redacţie, pentru că nici nu avea de unde să ne sune, telefonul mobil fiindu-i descărcat. În vârstă de 73 de ani, rămas singur, copiii fiindu-i plecaţi în străinătate, bărbatul ne-a spus cu lacrimi în ochi că toate proviziile lui pentru iarnă s-au alterat. Avea plină lada frigorifică cu legume, fructe şi carne congelată, cât să-i ajungă pentru anotimpul rece. Acum, nici nu mai are putere să deschidă lada, pentru a vedea cum munca lui s-a dus pe apa Sâmbetei. Marin Costea se tot întreabă cum pot fi cei cărora le-a plătit facturile fără nici o întârziere atât de iresponsabili.
Nici primăria nu are curent electric
De la primarul comunei Cârjiţi, Daniela Adam, am aflat că nu doar o parte din satul Popeşti este în beznă, ci şi jumătate din Cârjiţi, printre abonaţii fără curent electric numărându-se însăşi primăria. După zeci de telefoane date la Enel Distribuţie, ISU Hunedoara şi alte instituţii, Daniela Adam aşteaptă cu o oarecare resemnare ca echipele de la Enel să se îndure şi de comunitatea pe care o păstoreşte. „O linie din Popeşti are curent electric şi alta nu, la fel este şi în Cârjiţi. În situaţia asta suntem şi ce am putea face? Am înţeles că nu au echipe destule cei de la Enel”, ne-a spus Daniela Adam. Defecţiunile la liniile de distribuţie a curentului electric din Cârjiţi nu ar fi foarte mari, însă de patru zile nu s-a reuşit remedierea lor.
Alţi 755 de abonaţi rămaşi în beznă
Prefectura judeţului Hunedoara a fost şi ea asaltată de telefoanele abonaţilor. Potrivit directorului Cancelariei Prefectului, Ana-Maria Barb, toate reclamaţiile oamenilor au fost transmise către Enel, fiind ţinută în permanenţă legătura cu reprezentanţii companiei private. Aceştia din urmă au transmis către Prefectura judeţului informări periodice despre numărul abonaţilor din judeţ care nu aveau gospodăriile alimentate cu energie electrică. Ultima a fost ieri, în jurul orei 10.32, în care Prefectura a fost informată că 755 de abonaţi din Gurasada, Zam, Burjuc nu au energie electrică. Despre cei din comuna Cârjiţi, reprezentanţii Enel nu aminteau nimic.
Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere despre problemele din judeţul Hunedoara, reprezentantul Enel Distribuţie, responsabilul pe judeţul Hunedoara, ne-a mulţumit că l-am informat despre situaţia din Cârjiţi şi nu a putut da un termen precis până la care echipele vor ajunge în teren să remedieze problemele.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii 21.09.2017

Vorbesc cârcotaşii că lupta dintre doi politicieni locali pentru putere nu s-a terminat, aşa cum credea toată lumea. Cică, din...

Bulina albă 21.09.2017

Ioan Demeter, medic primar, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva

Bulina neagră 21.09.2017

Mihăiţă Lingurar, bărbat din municipiul Hunedoara

Închide