Sute de familii au solicitat ajutor de încălzire în Deva

Aproape 250 de familii sau persoane sin­gure, cu venituri mici, din Deva au solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie, în prima săptămână de la de­butul programului de depunere a ce­rerilor de sprijin financiar, a informat Pri­măria Deva.

Luna asta depui actele, luna viitoare primești banii
Autorităţile se aşteaptă ca în această iarnă numărul cererilor de ajutor financiar pentru încălzirea locuinţei să crească de circa patru ori şi să ajungă la aproximativ 1.000 de sol­i­citări, în contextul majorării nivelului de ve­nituri până la care se acordă subvenţia.
„Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă conform Legii consumatorului vul­ne­rabil, pe o perioadă de 5 luni (noiembrie 2021 – martie 2022), familiilor cu un venit mediu net lunar de maximum 1.386 lei/persoană sau persoanelor singure cu venit mediu net de maximum 2.053 lei/lună. De anul acesta, fa­miliile şi persoanele singure cu venituri mici beneficiază şi de suplimentul pentru energie, care se acordă pe 12 luni, diferenţiat, în func­ţie de sursa de energie utilizată”, a precizat Primăria Deva.
Persoanele care depun cererile şi do­cu­men­tele doveditoare pentru ajutorul de căl­dură până la data de 20 noiembrie vor bene­ficia de aceste subvenţii începând cu luna în curs. Cererile depuse după data de 20 no­iem­brie vor fi onorate începând cu luna ur­mă­toare.
Actele necesare pentru obţinerea aju­to­ru­lui de încălzire şi a suplimentului pentru ener­gie, valoarea subvenţiilor, dar şi lista bunurilor care conduc la excluderea acordării acestora pot fi consultate pe site-ul oficial al Primăriei Deva.
Locuitorii municipiului Deva nu mai be­ne­ficiază de apă caldă şi căldură în sistem centra­lizat, după ce termocentrala Mintia a fost oprită în luna martie din lipsa cărbunelui. Populaţia şi instituţiile publice care primeau agent termic din sistemul de termoficare au recurs la montarea de centrale termice indi­viduale sau se folosesc de alte surse de căl­dură. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.