A început marea negociere dintre PSD și PNL

Liberalii vor ca noul executiv să fie în­ves­tit până la 1 decembrie 2021.
Cei de la PNL au intrat ieri la negocieri cu social-democrații cu următoarele condiții: premier obligatoriu de la PNL, ministerele să fie ocupate paritar – 50 la sută PNL și UDMR, 50 la sută PSD, rămâne cota unică de impozitar, nu cresc taxe, deficitul rămâne la nivelul și calendarul agreate cu Co­misia Europeană, desfiin­ța­rea SIIJ să fie inclusă în pro­gramul de guvernare, asu­marea pro­iectului „România Educată”, să existe par­teneriat cu Președintele Klaus Iohannis, re­forma administrativă, descen­tra­lizare, ni­velul impozitelor care să se în­toarcă la co­mu­nitățile locale, inclusiv par­te din rede­vențele pentru activități din sub­teran, 64 de reforme din PNRR sunt ‘de neatins’.
Liderii liberali din țară au votat dacă să se negocieze cu PSD pentru formarea unui nou guvern. Evident, au fost mai mulți dintre cei pro PSD, decât cei împotrivă. Depu­tatul Vetuța Stănescu, liderul PNL Hunedoara a vo­tat pen­tru negocierea cu PSD.
„Extindem negocierea și cu PSD, USR ul a spus ce-și doreste dintr-o eventuală coaliție de guvernare, acum discutăm și cu PSD ul, pro­gram, principii, portofolii. După ne­go­cierea cu cele două par­tide, vom analiza și se va decide în con­secință”, a declarat de­pu­tatul PNL Vetuța Stănescu (foto), liderul libe­ralilor hu­ne­doreni pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. (S.Popa)­

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.