ActualitateFlash

Sute de disponibilizări în februarie-martie

Nicolle Ebner

Mai mulţi agenţi economici din judeţul Hunedoara şi-au anunţat, la AJOFM Hunedoara, intenţia de a disponibiliza peste 650 de persoane în perioada februarie-martie.

Şomaj record (negativ) de 11 la sută
Este vorba de un număr de nouă agenţi economici, care au ca obiect de activitate: confecţii din piele, confecţii metalice, feroviar, agenţi de pază, prestări servicii. Ca urmare a facilităţilor menţinute de guvern, Hidroconstrucţia Hunedoara a renunţat la disponibilizarea angajaţilor, preferând să trimită în şomaj tehnic 348 din cei 841 de salariaţi. Heineken România (Fabrica de Bere din Haţeg) va concedia 98 din cei 102 angajaţi, iar Leonardo renunţă la cinci dintre angajaţii din judeţul Hunedoara. De la CFR Marfă Timiş, în luna martie vor pleca acasă 28 din cei 1.211 de salariaţi. În total, este vorba de 669 de persoane care vor îngroşa numărul şomerilor din judeţul Hunedoara, fapt ce va determina creşterea ratei şomajului, care, în luna ianuarie, a atins alarmanta cotă de 11 la sută. Vasile Iorgovan, director al AJOFM Hunedoara, spune că numărul concediaţilor nu este bătut în cuie, iar unele firme vor renunţa la concedieri, în funcţie de comenzile şi contractele pe care încearcă să le încheie pentru activitatea din acest an.

Spania vrea muncitori în agricultură
În paralel, se valorifică orice modalitate de reducere a ratei şomajului, prin măsuri active. „Avem în baza de date 550 de locuri de muncă vacante, iar în data de 26 vom organiza o nouă bursă a locurilor de muncă la nivelul judeţului. În luna ianuarie, am reuşit, prin eforturile agenţiei, să angajăm 1.080 de persoane”, a declarat Vasile Iorgovan, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Veşti mai bune vin din sectorul comunitar. În data de 17 februarie, la Teiuş va avea loc o selecţie de persoane pentru munci agricole în Spania. „Cei interesaţi se pot adresa pentru mai multe informaţii la AJOFM Deva sau la agenţiile din judeţ”, menţionează directorul  AJOFM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura