Sute de asistente medicale pentru Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo plănuiesc angajarea a 500 de asistente me­di­cale care să-şi ofere serviciile în timpul în­tre­ce­rilor olimpice, a anunţat directorul general al Comitetului de organizare, Toshiro Muto.

Stare de urgenţă
„Am solicitat în jur de 500 de asistente me­dicale. Condiţia principală este ca această solicitare să nu afecteze negativ îngrijirea me­di­cală din regiune”, a precizat Muto, cu pri­lejul unei conferinţe de presă.
Presa niponă a relatat despre planul Co­mi­tetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de a solicita ajutorul asistentelor me­di­cale în staff-ul arenelor olimpice şi în Satul Olimpic înaintea şi în perioada Olimpiadei de vară (23 iulie-8 august).
Pregătirea Jocurilor Olimpice merge înainte, în timp ce Japonia continuă lupta pentru limi­tarea răspândirii pandemiei de coronavirus. Înaintea unei săptămâni (Săptămâna de Aur) care cuprinde câteva sărbători, guvernul ja­ponez a instaurat starea de urgenţă în mai multe prefecturi, inclusiv cele de la Tokyo şi Osaka.
Comitetul de organizare va organiza vineri o masă rotundă la care vor participa până la şase experţi medicali pentru a discuta despre măsurile anti-COVID-19. Această întâlnire va avea loc regulat pentru a discuta măsurile spe­cifice care să asigure desfăşurarea Jo­curilor în securitate şi în siguranţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Andreescu, pozitivă la noul virus

Tenismena Bianca Andreescu (foto) (20 de ani, locul 6 WTA) a primit rezultate pozitive la testele pentru coronavirus şi nu

Răzvan Burleanu vrea să schimbe regula U21

Regula U21 va suferi din nou o modificare importantă. Dacă în varianta incipientă, for­maţiile din Liga 1 erau obligate să

Un proiect judeţean de succes

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Hu­ne­doara a organizat un nou proiect la care au fost implicaţi on line iubitorii fotbalului,

Închide