Sute de asistaţi social din Deva riscă să rămână fără hrană

Sorina Popa

Aproximativ 400 de persoane asistate social din municipiul Deva riscă să nu-şi mai primească hrana zilnică, după ce conducerea Primăriei a decis să se retragă din contractul încheiat cu Antreprenorul SRL, firma care pregăteşte şi distribuie hrana săracilor. De ce s-au gândit edilii reşedinţei de judeţ să facă una ca asta? Din ce s-a petrecut la ultima şedinţă de consiliu, se pare că actualul primar renunţă la unele din contractele pe care le-a încheiat fostul edil, Mircia Muntean, considerând că ele nu sunt corect realizate.

„Acolo au fost depistate nereguli”
Astfel, Petru Mărginean a declarat, referitor la hrana săracilor, că aceasta costă prea mult. „16 lei pe zi mi se pare un preţ foarte mare. Cu banii aceştia mănânci bine la Mamaia, la Mazăre (n.r.-primarul Constanţei, Radu Mazăre). Este inadmisibil ca din banul public să plătim atâta. În plus, acolo au fost depistate mai multe nereguli. Nu există reţetar, dar şi alte probleme tehnice. Cât timp eu voi fi primar, aceşti bani nu vor mai circula ca şi până acum”, a declarat noul primar al Devei, în şedinţa de consiliul local.
Directorul economic al primăriei, Viorica Nicula, a sărit în ajutorul şefului ei, susţinând că prin retragerea instituţiei din această asociere, costurile cu hrana săracilor se reduc cu un milion de lei pe an.
De precizat că noua conducerea a înfiinţat un Serviciu public de administrare târguri, pieţe, cantină socială, care va prelua şi activitatea de hrănire a sărmanilor Devei. Dar încă nu se ştie cum şi unde se va prepara şi distribui hrana asistaţilor social.

„I-am reclamat la DNA”
Administratorul firmei Antreprenorul SRL,  Nicolae Oprean, nu l-a putut convinge pe primarul Devei că nu este posibil să-l lase cu ochii-n soare.
„Consiliul Local a votat prelungirea contractului meu până la cinci ani. Vasile Ţonea, care în mandatul trecut a fost de acord cu asta, acum nu mai este. Când aţi fost corecţi, domnilor?, i-a întrebat Oprean pe membrii Consiliului Local şi pe cei din executivul Primăriei Deva. Oprean a afirmat că i-a reclamat la DNA şi că va da în judecată primăria, pentru că, după ce a investit milioane de lei în sediul cantinei, acum edilul l-a abandonat. Nicolae Oprean a spus că, dacă nu se revine asupra hotărârii, va sista hrana pentru săraci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare