Răniţi grav, în urma unei explozii în scara blocului

Maximilian Gânju

Doi angajaţi ai unei firme autorizate în lucrări la reţeaua de gaze naturale, care schimbau contoarele de gaz metan dintr-un bloc de locuinţe din Lupeni, au fost răniţi grav, în urma unei explozii.    

Accidentul a avut loc ieri, în jurul prânzului, iar muncitorii au ajuns la spitalul din municipiul Petroşani cu arsuri de gradele II şi III. Starea răniţilor este gravă au confirmat medicii Spitalului de Urgenţă Petroşani şi au cerut susţinere colegilor lor de la Spitalul de Arşi din Capitală. Astfel, două elicoptere au fost trimise ieri după-amiază către Valea Jiului pentru a-i prelua pe răniţi şi transporta către Bucureşti.
Din declaraţiile locatarilor blocului, pe scară s-a simţit un uşor miros de gaz metan însă nimeni nu s-a îngrijorat, cu atât mai puţin muncitorii. Imediat după deflagraţie s-a pornit şi un incendiu, iar la locul dezastrului au fost chemaţi Pompierii din Petroşani, aceştia stingând flăcările care au cuprins o uscătorie. „Am fost anunţaţi că a avut loc o explozie, soldată cu două victime, urmată de un incendiu pe casa scării, la una dintre uscătorii. Cele două victime au fost preluate de SMURD şi transportate la spital”, a declarat căpitanul Adrian Avram, comandatul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.
Poliţiştii din Lupeni au demarat o anchetă şi au anunţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Fiind vorba despre două victime, deocamdată cercetările se fac de către angajator sub supravegherea noastră”, a declarat Ileana Bodea, şeful Biroului SSM Petroşani, din cadrul ITM Hunedoara. Locuitorii blocului unde a avut loc deflagraţia s-au panicat în urma bubuiturii asurzitoare, însă nici unul nu a avut nevoie de ajutorul medicilor. O primă ipoteză este că muncitorii au folosit un aparat de tăiat cu disc sau o bormaşină care a produs scânteia, iar pe palierul unde munceau s-a acumulat o cantitate mare de gaz fără ca ei să-şi dea seama.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare