Surprize la Campionatele Naționale de Gimnastică

Sala Polivalentă din București a găzduit la finalul săptămânii trecute întrecerile Campionatelor naționale de gimnastică individual open și ale reprezentativelor de club, competiție care i-a reunit pe cei mai buni gimnaști, atât la feminin cât și la masculin.

Test de verificare
Aceste întreceri s-au dorit a fi un util test de verificare înainte de participarea la Campionatele Mondiale din Japonia. Din acest punct de vedere, la București au fost prezenți și sportivi din Ungaria, Suedia și Insulele Feroe, o parte dintre invitați fiind calificați la competiția din Japonia. De altfel, întrecerile internaționale de la București
s-au derulat în cadrul RomGym Trophy, fiind pentru prima dată, după mai mulți ani, când sportivii evoluează pe un podium special pentru competițiile de acest fel.
Vineri seara a fost concursul masculine, la finalul căruia am aflat noua echipa națională, câștigătoare a acestui titlu cu un total de 236.200 de puncte. Este vorba de CSA Steaua București care i-a avut în lot pe Marian Drăgulescu, Gabriel Burtănete (foto), Roland Modoianu, Vlad Cotuna și Nicholas Tarcă. În clasament, locul secund a fost ocupat de CSM Lugoj cu 235.300 de puncte iar pe locul trei s-a clasat CSM Bistrița cu 223.750 de puncte.
La individual compus locul I i-a revenit unui gimnast de la CSM Lugoj, recent transferat din Germania, Andreas Tobă, fiul marelui nostru campion Marius Tobă, care a totalizat 81.200 de puncte. El a fost urmat de Vlad Cotuna cu 79.000 de puncte și de Gabriel Burtănete cu 78.450 de puncte În cla­sa­mentul competiției internaționale Rom­gym Trophi, Andreas Tobă s-a situat pe pri­mul loc urmat de Kristofer Meszaros cu 79.900 de puncte și de Kristian Balasz cu 79.650 de puncte, ambii din Ungaria.
În întrecerea feminină, gimnasta Amalia Pu­flea (CSŞ Bârlad) a câştigat titlul la indi­vi­dual compus cu un punctaj total de 55.450. Pe locul secund s-a clasat Ana Maria Băr­bosu (CSŞ Focşani), cu 54.900 de puncte, podiumul fiind completat de Maria Ceplin­schi (CS Farul Constanţa), 51.950 de puncte.
La echipe, titlul feminin i-a revenit clubului CS Farul Constanţa (Maria Ceplinschi, Sa­brina Maneca Voinea, Melisa Orazacai, Alexia Gabriela Vănoagă), cu 150.950 de puncte, apoi LPS Cetate Deva (Erica Gogoaşe, Ama­lia Ghigoarţă, Adina Crişan, Shakira Can­ta­ra­giu, Laura Jurca), 148.700 de puncte, şi de CS Nr. 1 Constanţa (Valentina Botez, Iulia Dut­ciac, Andreea Preda şi Teodora Stoian), 147.400 de puncte.
Suedeza Tonya Paulsson, cu 52.850 de punc­te, a câştigat prima ediţie a RomGym Trophy, devansându-le pe Maria Ceplinschi (România), 51.950 de puncte, şi pe cona­ţio­nala sa, Nathalie Westlund, 51.400 de puncte.
Au fost retrase din competiţie, din motive medicale, Larisa Iordache, Daniela Trică şi Antonia Duţă (toate de la CS Dinamo), Silviana Sfiringu (CS Farul Constanţa), Alexia Vătafu (CSA Steaua) şi Iulia Trestianu (CSŞ Focşani).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.