Actualitate

Suplinitorii necalificaţi vor rămâne pe drumuri

Dan Terteci

Ministerul Educaţiei  a somat inspectoratele şcolare să procedeze la reducerea a aproximativ 20.000 de posturi didactice de predare. În judeţul Hunedoara, se pare că singurii afectaţi vor fi suplinitorii necalificaţi.
„Nu pot să vă spun câte posturi vor fi afectate, dar un lucru este cert, nu vom umbla la cele titularizate, iar suplinirile încercăm să le facem cu personal calificat. Se vor reduce posturile pe care erau angajaţi suplinitori necalificaţi”, a precizat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Sorin Radu, inspectorul şcolar general.

Sindicatele sunt supărate
Măsura este considerată de sindicatele din învăţământ una abuzivă şi nelegală, care a fost luată „fără cele mai elementare norme de dialog social şi fără consultarea federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură”.  „Această măsură, luată în timpul desfăşurării etapelor mişcării personalului didactic, demonstrează lipsa totală de respect, de care dă dovadă conducerea ministerului faţă de cadrele didactice, cărora li se diminuează norma didactică de predare şi care sunt, în mod forţat, supuse restrângerii de activitate. Este încă o dovadă a incapacităţii Guvernului Boc de a aplica măsuri realiste de diminuare a cheltuielilor în sectorul bugetar. În plină criză economică, numai un guvern iresponsabil poate sacrifica educaţia!”, se arată în comunicatul sindicatelor.

2 comentarii la „Suplinitorii necalificaţi vor rămâne pe drumuri

  • Si cu profesorii pensionari care predau ce faceti? Mai bie ar sta ei acasa!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura