Suntem buni la depunerea cererilor

11 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Peste 15.000 de fermieri din judeţul Hunedoara au solicitat subvenţie de la stat pentru sectorul vegetal şi zootehnic, în această primăvară, potrivit datelor APIA, cu o săptămână înainte de expirarea perioadei de depunere a cererilor unice de plată.
Prefectul judeţului, Călin Marian, a avut ieri o întâlnire la sediul APIA Hunedoara cu con­ducerea instituţiei, pentru a analiza si­tua­ţia din judeţ, inclusiv pentru găsirea unor soluţii la solicitările fermierilor.
Conform directorului Centrului Judeţean APIA, Veronica Topor, judeţul Hunedoara se situează pe locul doi în ţară, cu un procent de peste 89 la sută din numărul total pro­gramat pentru depunerea cererilor.
Astfel, până marţi au solicitat subvenţii 15.211 fermieri din judeţul Hunedoara, pen­tru o suprafaţă totală de 107.340 hec­tare. Mai sunt aşteptaţi aproape 1.700 fermieri să depună cererile unice, pentru încă 26.000 hectare.
Pentru a veni în sprijinul celor care nu au reuşit încă să obţină de la autorităţile locale toate documentele necesare, prefectul Călin Marian a solicitat primarilor, acolo unde este cazul, să-şi organizeze activitatea cu publicul astfel încât în zilele de sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 mai, să poată fi eliberate adeverinţele solicitate de fermieri.
Perioada depunerilor cererilor unice de plată la APIA pentru obţinerea subvenţiei de stat pentru sectorul vegetal şi zootehnic se va încheia luni, 17 mai. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Bătaie” pe construirea lotului 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Maximilian Gânju Firme din România, Grecia, Turcia, Spania şi Italia şi-au depus ofertele către CNAIR pentru construirea lotului 2, în...

Activitatea de verificare a situației fiscale personale

Prin situație fiscală personală se înțelege totalitatea drepturilor și a obligațiilor de natură patrimonială, a fluxurilor de trezorerie și a...

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că, echipa pe care o conduce a reuşit în perioada de pandemie...

Închide