Suntem buni la depunerea cererilor

Peste 15.000 de fermieri din judeţul Hunedoara au solicitat subvenţie de la stat pentru sectorul vegetal şi zootehnic, în această primăvară, potrivit datelor APIA, cu o săptămână înainte de expirarea perioadei de depunere a cererilor unice de plată.
Prefectul judeţului, Călin Marian, a avut ieri o întâlnire la sediul APIA Hunedoara cu con­ducerea instituţiei, pentru a analiza si­tua­ţia din judeţ, inclusiv pentru găsirea unor soluţii la solicitările fermierilor.
Conform directorului Centrului Judeţean APIA, Veronica Topor, judeţul Hunedoara se situează pe locul doi în ţară, cu un procent de peste 89 la sută din numărul total pro­gramat pentru depunerea cererilor.
Astfel, până marţi au solicitat subvenţii 15.211 fermieri din judeţul Hunedoara, pen­tru o suprafaţă totală de 107.340 hec­tare. Mai sunt aşteptaţi aproape 1.700 fermieri să depună cererile unice, pentru încă 26.000 hectare.
Pentru a veni în sprijinul celor care nu au reuşit încă să obţină de la autorităţile locale toate documentele necesare, prefectul Călin Marian a solicitat primarilor, acolo unde este cazul, să-şi organizeze activitatea cu publicul astfel încât în zilele de sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 mai, să poată fi eliberate adeverinţele solicitate de fermieri.
Perioada depunerilor cererilor unice de plată la APIA pentru obţinerea subvenţiei de stat pentru sectorul vegetal şi zootehnic se va încheia luni, 17 mai. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare