Sunaţi la 0219081 dacă sunteţi stresaţi de pandemie

Adriana Năstase

La numărul de telefon 021 9081 poate apela orice persoană care simte că este stre­sată sau se confruntă cu presiunea cauzată de epidemia Covid pentru a primi sprijin psihologic. Linia telefonică a fost lan­sată ieri de Ministerul Sănătăţii.

O unealtă de suport
Aproximativ 40 de psihoterapeuţi voluntari vor răspunde la telefoanele celor care au ne­voie de susţinere emoţională în urma pan­de­miei. Linia telefonică de sprijin psihologic 021 9081 funcţionează de luni până sâm­bătă în intervalul 12.00 – 20.00 şi poate fi apelată cu tarif normal din toate reţelele tele­fonice. „A trecut mai mult de un an de când pandemia COVID-19 a dat buzna în viaţa fiecărui român. Izolarea, pierderea oamenilor dragi, problemele economice, limitările în interacţiunile sociale au avut un efect negativ asupra sănătăţii mintale a multora dintre noi. Linia de sprijin psihologic lansată astăzi este o unealtă de suport pentru orice român afec­tat de pandemie”, a declarat ministrul să­nătăţii, Vlad Voiculescu, în comunicatul remis de instituţia pe care o conduce.
În conferinţa de presă online în care a anun­ţat lansarea liniei telefonice, Vlad Voiculescu a declarat că „există în societate o tensiune şi cu toţii simţim oboseală, con­fuzie şi furie”. El a precizat că un efect al pan­demiei a fost reducerea accesului la servicii de sănătate mintală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Consultarea publică a bugetului Devei pentru acest an

Adriana Năstase Ieri, la sediul Primăriei municipiului Deva a avut loc consultarea publică a proiectului de buget pentru anul 2021.

Judeţul Hunedoara, pe primul loc în ţară la numărul de vaccinări cu echipele mobile!

Adriana Năstase Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, ieri, într-o cofnerinţă de presă, că judeţul Hunedoara

Se reabilitează parcarea de lângă teatru

Un nou proiect pentru administraţia din municipiul Hunedoara. De data asta este vorba de lucrările de reabilitare a parcării din

Închide