Actualitate

Sufocați de anchetele epidemiologice

Adriana Năstase

În ultima perioadă de timp, numărul persoa­ne­lor depistate pozitiv pentru infecția cu Virusul SARS-CoV-2 a fost în creștere constant în județ.
În acest moment DSP Hunedoara are în lucru peste 5.400 de anchete epidemiologice, un număr foarte mare.

Record de îmbolnăviri
„Cu toate că întregul personalul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara este implicat în efectuarea anchetelor epidemio­logice și introducerea datelor în sistemul elec­tronic corona-forms, este înregistrat un decalaj de mai multe zile.Facem apel la în­țelegerea cetățenilor și angajatorilor, asigurându-i de faptul că depunem toate eforturile pentru a recupera acest timp. Totodată, vă reamintim că eliberarea concediului medical pentru perioada de izolare/carantinare se poate face în confor­mitate cu Normele de apli­care a Ordonanței de Urgență nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile și indem­ni­zațiile de asigurări sociale de sănătate, cu mo­di­ficările și completările ulterioare, în maximum 30 de zile calendaristice, începând cu ultima zi a pe­rioade de izolare/caran­tinare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara. Pe de altă parte, și cei de la Ambulanță testează zilnic sute de hunedoreni pentru Covid.
DSP Hunedoara a anunțat ieri că municipiul Deva stă cel mai bine în ceea ce privește vac­ci­na­rea anti Covid, cu 44,44 la sută populație imu­nizată. Urmează municipiul Brad, cu 38,71 la sută, Hunedoara cu 36,19 la sută, Vulcan, 30,36 la sută, Geoagiu, 28,34 la sută, Băciam, 31, 89 la sută.
Potrivit directorului Sebastian Mezei, recordul de cazuri de îmbolnăviri de Covid în județ, de la începutul acestei pandemii a fost înregistrat în 31 ianuarie 2022, 949 de cazuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura