Sudor mort la Mina Paroşeni

8 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 accident mina paroseni

Dana Istudor
Nicoleta Popa

Un lăcătuş mecanic angajat la Exploatarea Minieră Paroşeni din Vulcan a murit ieri dimineaţă, în jurul orei 11, după ce a căzut de la aproximativ patru metri înălţime. Covaci Andrei, în vârstă de 42 de ani, împreună cu un coleg, efectuau o verificare la un puţ cu schip şi, se pare că a alunecat pe o scară din clădirea instalaţiei. A căzut în cap şi la scurt timp, a decedat.

Şi-a revenit pentru scurt timp
Şeful de schimb care se afla cu minerul care a decedat spune că nu a văzut când a căzut colegul lui şi a auzit doar bufnitura. Două echipaje de la Ambulanţă şi unul de la SMURD Vulcan s-au chinuit aproape o oră să-l resusciteze pe ortac, însă efortul lor a fost în zadar. „Bărbatul şi-a revenit pentru scurt timp, însă apoi a intrat în stare de inconştienţă. Am sperat ca starea lui să nu fie chiar aşa de gravă”, au spus oficiali din cadrul unităţii miniere, imediat după producerea accidentului. O echipă de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara şi CNH Petroşani împreună cu procurorii s-au deplasat la locul accidentului, pentru a analiza şi cerceta cazul. Minerul care şi-a pierdut viaţa era din localitatea Lupeni, era căsătorit şi avea un copil.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedorenii l-au vrut pe Geoanã la Cotroceni

Potrivit rezultatelor finale anunţate ieri, de BEJ Hunedoara, Mircea Geoană a fost preferatul hunedorenilor pentru Cotroceni, candidatul PSD+PC susţinut la...

Bulina albă

Sandra Izbaşa, gimnastă

Bulina neagră

Gică Barbu, antrenor Mureşul Deva

Închide