Studenţii de la Universitatea din Petroşani vor primi diplomă europeană

Selectarea instituţiei de învăţământ superior din Petroşani într-un consorţiu universitar european aduce o serie de avantaje pentru viitorii studenţi care vor decide să se înscrie la facultăţile universităţii. Pe lângă diploma emisă de o universitate europeană, studenţii vor beneficia de programe de specializare peste hotare, la universităţile incluse în proiect, dar şi de condiţii foarte bune de a învăţa la Petroşani.
Cum în aceste zile au loc înscrierile on line la specializările din cadrul Universităţii din Petroşani, viitorii studenţi au un motiv în plus să înveţe la Petroşani. „Intrăm în elita primelor 10 universităţi selectate din România, care au dovedit nivelul lor european, în diverse clasamente, ce ţin cont de numărul de lucrări ştiinţifice, de valoarea contractelor de cercetare, dar şi de rata de internaţionalizare. Acum au mai fost selectate şi Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, Universitatea tehnică din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Politehnică din Timişoara. (…) şi 80 la sută din anumite programe de învăţământ vor fi comune. Un număr destul de important de studenţi vor studia minimum un an în universităţile din cadrul consorţiului, iar la noi ajung studenţi din alte ţări. Şi cadrele didactice vor preda în aceste şase universităţi. Iar un alt avantaj va fi crearea unei platforme pentru dezvoltarea unui fel de e-learning, comună celor şapte universităţi, ce va înlesni accesul la o bază bibliografică deosebită, pe care altfel nu o puteam avea”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.
De subliniat că întreg consorţiul va primi de la Uniunea Europeană opt milioane de euro, iar banii vor ajunge în mod egal la toate cele şapte facultăţi europene incluse. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.