Sindicaliştii nu se joacă, au dat în judecată Complexul Energetic Hunedoara

Adriana Năstase

Sindicaliştii de la „Muntele” au acţionat în instanţă Complexul Energetic Hunedoara (CEH) pentru plata drepturilor băneşti neachitate de patru luni.
Darius Câmpeanu (foto), liderul Sindicatului „Muntele”, susţine că valoarea drepturilor neîncasate de minerii care lucrează în cadrul CEH se ridică la circa 2.000 de lei de persoană, fiind vorba despre tichete de masă, ajutoare de încălzire şi deconturi pentru transportul la locul de muncă al angajaţilor.
„Ne aflăm în cea de-a patra lună în care drepturile salariaţilor nu au fost acordate integral. Am sesizat situaţia tensionată generată de restanţele neplătite la Guvernul României, Ministerul Energiei, Prefectură, conducerea CEH şi Confederaţia Meridian. Am dat în judecată CEH şi nu ne vom opri până când drepturile oamenilor vor fi achitate integral“, a declarat liderul Sindicatului „Muntele“.
Potrivit acestuia, situaţia exploatărilor de cărbune din cadrul CEH a fost afectată de incidentele din ultimele două săptămâni, Mina Lupeni fiind inundată în urma viiturilor de pe Jiu.
Singurele care funcţionează normal sunt minele Vulcan şi Livezeni, care produc circa 1.200 de tone de cărbune pe zi, a menţionat liderul sindical.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răzvan Mareş atacă postul de primar al Devei

Fostul viceprimar al Devei, Răzvan Mareş, a anunţat ieri că va candida la funcţia de primar al reşedinţei de judeţ....

Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 13 iulie 2020

De la începutul monitorizării, şi până luni, 13 iulie, în judeţul Hunedoara 711 de persoane au fost confirmate pozitiv cu

Bulina neagră, 14.07.2020

Sorin Lăcătuş, cetăţean din municipiul Deva Pentru că este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, şi conducerea

Închide