Studenţi în practică la Biroul pentru Imigrări al judeţului

12 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Nu mai puţin de 34 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ sunt pregătiţi de specialiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, iar o parte dintre ei vor ajunge în stagiul de practică şi în judeţul Hunedoara.
Studenţii pregătiţi de poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara vor face practica timp de patru săptămâni, în perioada 11 februarie – 10 martie a.c. Viitorii ofiţeri vor participa, alături de poliţişti cu experienţă în activitatea profesională, la acţiuni de verificare a cetăţenilor străini în locuri şi medii frecventate de aceştia, vor învăţa să aplice precis şi operativ procedurile de lucru din domeniul de competenţă şi se vor implica în activităţile de relaţii cu publicul.
„De asemenea, se vor familiariza cu modul de întocmire a documentelor operative şi vor face cunoştinţă cu activităţile specifice care se desfăşoară în cazurile de depistare a cetăţenilor străini pe teritoriul României cu şedere ilegală şi vor asista la efectuarea interviurilor diferitelor categorii de străini. Stagiul de practică are ca scop îmbogăţirea şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice, perfecţionarea deprinderilor practice specifice activităţilor pe linie de migraţie, azil şi integrare, precum şi formarea unor aptitudini de lucru metodic, organizat şi în echipă”, precizează Inspectoratul General pentru Imigrări.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minor rănit în urma unui accident provocat de un şofer grăbit

Accidentul rutier cu două victime a avut loc pe raza municipiului Deva, în noaptea de luni spre marţi, iar vinovat...

Gaşcă de adolescenţi puşi pe furat

Doi dintre minori au fost reţinuţi de poliţiştii lupeneni iar un altul a fugit şi este căutat. Aceştia au furat...

Acţiune umanitară a pompierilor din Ilia şi Brad

Echipe de pompieri de la subunităţile din Ilia şi Brad au mers în trei cătune din Apuseni cu alimente pentru...

Închide