Străzile din Orăştie au intrat în reabilitare

04 Drumul de centuraMagdalena Şerban

Din bugetul local, municipalitatea din Orăştie a scos în lucru o serie de drumuri ce necesitau reparaţii sau modernizare. Termenul de finalizare a execuţiei este anul curent, însă dacă vremea va permite, în discuţie mai sunt şi alte două străzi care să urmeze acelaşi proces de reabilitare.
„Momentan se fac reparaţii la strada Gării (turnare covor asfaltic pe trotuare şi carosabil), la strada Nicolae Titulescu (turnare covor asfaltic pe carosabil şi un trotuar, dar până la fosta fabrică de pâine) şi la şoseaua de centură a municipiului, adică zona străzilor Pricazului-Mureşului (la fel, carosabil şi trotuar). Tot turnare de covor asfaltic (strat de uzură) şi realizare rigolă (şanţ apă pluvială) s-au mai executat pe porţiunea de la barieră, până în zona fabricii Philips şi ne-am ocupat şi de modernizarea parţială a străzii Viilor şi modernizarea parţială a străzii Horia, mai exact înlocuire reţea de apă şi parţial canalizare, carosabil şi pavare trotuare cu dale. În anul curent, de modernizare au mai beneficiat strada Plantelor, până la podul peste râul Sibişel, strada Luminii, intersecţia cu strada C-tin Dobrogeanu Gherea şi parţial, strada Dealu Mic. Aici, vom continua cu a doua parte. Am mai bifat modernizarea străzii 9 Mai, a străzii Ilarie Chendi, modernizare alei, trotuare şi parcări pe strada Pricazului – zona blocurilor 72 şi 75, precum şi reabilitare a trotuarelor, carosabilului şi a parcărilor din zona blocurilor 3 şi 14 de pe strada Mureşul”, a precizat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
Edilul şef a mai amintit de lucrările de împrejmuire a Târgului de animale din municipiu şi de cele de modernizare a staţiei de epurare a apei uzate, pentru care Guvernul României a mai alocat suma de 720.000 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.