Străzi reabilitate, canalizare, sens giratoriu, proiecte de infrastructură la Simeria

Adriana Năstase

Zeci de milioane de lei sunt desti­nate pentru reabilitările străzilor din orașul Simeria. Potrivit edilului șef de aici, Iulius Bedea (foto), au început să fie reparate artere din oraș care nu au mai văzut asfalt proaspăt și de 30 de ani.

 

Canalizare la Uroi

Un exemplu este strada Gheorghe Doja. „Este una dintre cele mai impor­tante străzi, deoarece face legătura dintre Gară și DN7. Strada nu a mai intrat în reabilitare totală de peste 30 de ani. Aici a fost rezolvată și problema scurgerii apelor pluviale de la inter­sec­ția străzii Gh. Doja cu Victoriei, acolo unde de zeci de ani la precipitații erau acumulări mari de apă. În curând și stra­da Victoriei va intra în moder­ni­zare”, a declarat Iulius Bedea, primarul orașului Simeria.
La Simeria se lucrează, nu glumă, sunt proiecte în curs de implementare, dar și în pregătire, în valoare de peste 50 de milioane de lei. Alte investiții vor fi demarate, cu fonduri guverna­men­tale dar și cu bani de la Uniunea Euro­peană.
O altă investiție care se apropie de final este canalizarea în localitatea Uroi, aparținătoare de Simeria.
De asemenea, Primăria orașului Simeria a făcut demersuri către Com­­pania Națională de Admi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pen­tru ca amenajarea unui sens gira­toriu la Sântandrei să fie inclusă în programele sale de investiții. CNAIR a informat că în prezent se lucrează la docu­men­tațiile teh­nice a mai multor proiecte de si­guranță rutieră, luându-se în con­si­derare și propunerea respectivă, ur­mând să se decidă soluția cea mai fe­zabilă de amenajare a intersecției. Sur­sa de finanțare este Programul Națio­nal de Redresare și Re­ziliență.