Politica si administratie

Strategia primarului din Orăştioara de Sus privind dezvoltarea comunei

05 primarul din Orastioara Vasile InasescuMagdalena Şerban

Nucleu istoric, comuna Orăştioara de Sus trebuie promovată şi din punct de vedere turistic, baza de aici fiind una solidă şi net superioară multor zone din ţară. Cam aşa vede lucrurile primarul locului, Vasile Marian Inăşescu (foto), care a demarat o strategie amplă de dezvoltare pentru următorii ani.
„În primul rând, e necesar să fie continuate şi finalizate proiectele deja începute, dar şi implementate cele accesate în ultima vreme. Aici aş aminti de canalizarea şi epurarea apelor menajere din satele Bucium, Orăştioara de Sus, Ludeştii de Jos şi Costeşti, apoi modernizarea, extinderea şi dotarea căminelor culturale din Ludeştii de Jos şi Ocolişu Mic, alimentarea cu apă şi canalizarea în Ocolişu Mic, canalizarea văilor din interiorul satelor, asfaltarea străzilor comunale după finalizarea canalizării, modernizarea drumurilor, amenajarea de zone verzi, construirea unei grădiniţe cu program normal în satul centru – investiţie aflată în stadiul de proiectare, începerea lucrărilor de cadastru general la nivel de comună, electrificarea zonei Valea Rea – Mănăstire, modernizarea iluminatului public, construirea unui pod peste Râul Grădişte în localitatea Grădiştea de Munte, construirea unor capele în Orăştioara de Sus, Bucium şi Ocolişu Mic, susţinerea fermierilor, precum şi a localnicilor care doresc să realizeze activităţi agroturistice, zona noastră oferind un potenţial enorm, însă foarte puţin exploatat. Tot în acest sens, vrem să identificăm şi parcelăm terenuri din cadrul comunei, în vederea concesionării pentru dezvoltarea turismului local. Pentru a atrage noi vizitatori, mai urmărim amenajarea unor locuri speciale pentru picnic în Costeşti-Grădiştea de Munte şi mai cu seamă o mai bună promovare a obiectivelor turistice şi istorice, prin suplimentarea numărului de indicatoare şi panouri publicitare. Modernizarea scenei din Costeşti, locul în care se desfăşoară festivalurile, se află şi ea pe listă, la fel ca amenajarea unor tonete din lemn, destinate comercializării produselor tradiţionale şi meşteşugăreşti. În parteneriat cu Consiliul Judeţean  Hunedoara vizăm să amenajăm un muzeu în Grădiştea de Munte şi să transmitem cetăţile dacice Costeşti, Blidaru şi Feţele Albe în administrarea conducerii judeţene, care are o altă putere financiară şi implicit putere de decizie. Pe plan cultural vrem să organizăm un festival de reconstituire istorică-antică la poalele cetăţilor, iar la capitolul petrecere a timpului liber ne-am propus amenajarea unor terenuri de joacă şi sport în Costeşti şi Ocolişu Mic. De asemenea, 4,2 kilometri din drumul forestier Valea Rea şi 6 kilometri din Animeş-Ceata vrem să-i trecem în proprietatea comunală, în paralel continuând demersurile de clarificare a situaţiei juridice a DC58C Cetăţuie, pentru a-l trece de la Regia Autonomă a Pădurilor la Consiliul Local”, a enumerat Vasile Marian Inăşescu, primarul comunei Orăştioara de Sus.
Însă de departe cea mai importantă veste pe care acesta o mai dă comunităţii este că de curând s-a primit eligibilitatea de finanţare pentru implementarea proiectului de modernizare şi dotare a căminelor culturale din satele Ludeştii de Jos şi Ocolişu Mic, pe fonduri europene nerambursabile. Din bani guvernamentali s-a aprobat alimentarea cu apă şi canalizarea în satul Ocolişu Mic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura